• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
nedeľa, 22 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Red Velvet cheesecake, bohatý dezert plný farby a chuti

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Red Velvet Cheesecake je dokonalou sladkou pochúťkou pre každého, kto miluje výrazné dezerty s hlbokou chuťou a nádhernou vizuálnou prezentáciou. Tento cheesecake kombinuje bohatú krémovosť cheesecake s jemnou chuťou a charakteristickou červenou farbou red velvet torty. Je to ideálny dezert na oslavu romantických príležitostí, sviatkov alebo kedykoľvek si chcete dopriať niečo naozaj špeciálne. Pripravte sa na potešenie vašich chuťových pohárikov a očí!

REKLAMA

Ingrediencie

  • Pre red velvet vrstvu:
    • 300 g múky
    • 300 g cukru
    • 1 čajová lyžička kakaa
    • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
    • 1 čajová lyžička soli
    • 2 veľké vajcia
    • 240 ml rastlinného oleja
    • 240 ml kyslej smotany
    • 1 čajová lyžička bieleho octu
    • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
    • 2 polievkové lyžice červeného jedlého farbiva
  • Pre cheesecake vrstvu:
    • 500 g krémového syra
    • 150 g cukru
    • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
    • 2 veľké vajcia
    • 120 ml smotany na šľahanie

Postup

  1. Príprava red velvet cesta: V jednej mise zmiešajte suché ingrediencie – múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu a soľ. V druhej mise zmixujte vajcia, olej, kyslú smotanu, ocot, vanilkový extrakt a červené jedlé farbivo do hladka. Postupne pridávajte suchú zmes do mokrej, neustále miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  2. Pečenie red velvet vrstvy: Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia. Cesto vylejte do formy na pečenie (23 cm v priemere), ktorá bola predtým vymazaná a vysypaná múkou. Pečte 25-30 minút alebo kým testovačka vložená do stredu nevyjde čistá. Po upečení nechajte úplne vychladnúť.
  3. Príprava cheesecake vrstvy: Vyšľahajte krémový syr s cukrom a vanilkovým extraktom do hladka. Postupne pridávajte vajcia a šľahačku, pričom šľahajte, kým zmes nebude úplne hladká.
  4. Pečenie cheesecake vrstvy: Na úplne vychladnutú red velvet vrstvu vylejte cheesecake zmes. Pečte v rúre na 160 stupňov Celzia po dobu 45 minút. Po upečení nechajte cheesecake chladnúť v rúre s mierne otvorenými dvierkami, aby sa zabránilo praskaniu.
  5. Dokončenie a servírovanie: Po úplnom vychladnutí nechajte cheesecake v chladničke stuhnúť najmenej 4 hodiny, ideálne cez noc. Pred podávaním môžete dezert ozdobiť šľahačkou alebo čerstvým ovocím pre ešte lepší vizuálny efekt.

Tento Red Velvet Cheesecake je dokonalým spojením dvoch obľúbených dezertov a určite si získa srdcia všetkých, ktorí ho ochutnajú.

★★★★★ (4.6/5 z 22 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Aktuálne správy

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909