Red Velvet Cheesecake je dokonalou sladkou pochúťkou pre každého, kto miluje výrazné dezerty s hlbokou chuťou a nádhernou vizuálnou prezentáciou. Tento cheesecake kombinuje bohatú krémovosť cheesecake s jemnou chuťou a charakteristickou červenou farbou red velvet torty. Je to ideálny dezert na oslavu romantických príležitostí, sviatkov alebo kedykoľvek si chcete dopriať niečo naozaj špeciálne. Pripravte sa na potešenie vašich chuťových pohárikov a očí!
Ingrediencie
- Pre red velvet vrstvu:
- 300 g múky
- 300 g cukru
- 1 čajová lyžička kakaa
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- 1 čajová lyžička soli
- 2 veľké vajcia
- 240 ml rastlinného oleja
- 240 ml kyslej smotany
- 1 čajová lyžička bieleho octu
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 polievkové lyžice červeného jedlého farbiva
- Pre cheesecake vrstvu:
- 500 g krémového syra
- 150 g cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 veľké vajcia
- 120 ml smotany na šľahanie
Postup
- Príprava red velvet cesta: V jednej mise zmiešajte suché ingrediencie – múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu a soľ. V druhej mise zmixujte vajcia, olej, kyslú smotanu, ocot, vanilkový extrakt a červené jedlé farbivo do hladka. Postupne pridávajte suchú zmes do mokrej, neustále miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Pečenie red velvet vrstvy: Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia. Cesto vylejte do formy na pečenie (23 cm v priemere), ktorá bola predtým vymazaná a vysypaná múkou. Pečte 25-30 minút alebo kým testovačka vložená do stredu nevyjde čistá. Po upečení nechajte úplne vychladnúť.
- Príprava cheesecake vrstvy: Vyšľahajte krémový syr s cukrom a vanilkovým extraktom do hladka. Postupne pridávajte vajcia a šľahačku, pričom šľahajte, kým zmes nebude úplne hladká.
- Pečenie cheesecake vrstvy: Na úplne vychladnutú red velvet vrstvu vylejte cheesecake zmes. Pečte v rúre na 160 stupňov Celzia po dobu 45 minút. Po upečení nechajte cheesecake chladnúť v rúre s mierne otvorenými dvierkami, aby sa zabránilo praskaniu.
- Dokončenie a servírovanie: Po úplnom vychladnutí nechajte cheesecake v chladničke stuhnúť najmenej 4 hodiny, ideálne cez noc. Pred podávaním môžete dezert ozdobiť šľahačkou alebo čerstvým ovocím pre ešte lepší vizuálny efekt.
Tento Red Velvet Cheesecake je dokonalým spojením dvoch obľúbených dezertov a určite si získa srdcia všetkých, ktorí ho ochutnajú.