LIFEZONE.sk LOGO
Aktuálne správy
utorok, 11 novembra, 2025
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Rozkoš z orechov a medu, domáca štrúdľa plná potešenia

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
16. apríla 2024 22:43
Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri

Objavte potešenie v každom súste s touto domácou orechovou štrúdľou s medom, ktorá je bohatou symfóniou chutí. Tento tradičný sladký pokrm vyniká kombináciou mletých orechov a prirodzenej sladkosti medu, obohatené o jemnú arómu škorice. Ideálny ako sladký zakončenie rodinných stretnutí alebo ako sladký pôžitok k popoludňajšej káve, tento dezert je nielen chutný, ale aj vizuálne lákavý.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Pre náplň:
    • 300 g mletých vlašských alebo lieskových orechov
    • 100 g medu
    • 50 g cukru
    • 50 ml vody
    • 1 ČL mletej škorice
  • Pre cesto:
    • 250 g hladkej múky
    • 1 vajce
    • 50 ml vlažnej vody
    • Štipka soli
    • 2 PL oleja
    • Múka na posypanie pracovnej plochy

Postup

  1. Príprava cesta: V miske zmiešajte múku, soľ, vajce, olej a vlažnú vodu. Vypracujte hladké a pružné cesto, ktoré nelepí na rukách. Cesto zakryte a nechajte odpočívať asi 30 minút.
  2. Príprava náplne a formovanie štrúdle: V malom hrnci zmiešajte vodu, cukor a med. Priveďte k varu a nechajte zmes zhruba 5 minút vrieť, aby sa trochu zredukovala. Potom odstavte z ohňa a primiešajte mleté orechy a škoricu. Nechajte zmes vychladnúť. Cesto rozvaľkajte na ľahko pomúčenej pracovnej ploche na tenký plát, rozotrite na ňom pripravenú orechovú náplň, pričom nechajte okraje voľné asi 2 cm. Cesto opatrne zrolujte a konce pevne zatvorte, aby z neho náplň nevytekala.
  3. Pečenie: Štrúdľu položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30-35 minút, kým štrúdľa nie je zlatistá a chrumkavá.

Podávajte teplú alebo vychladenú, ideálne posypanú práškovým cukrom alebo podávanú so šľahačkou. Táto štrúdľa je perfektnou sladkou lahôdkou, ktorá poteší každého, kto ocení spojenie orechov a medu v jednom dokonalom dezerte.

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Ďalšie články

Marshmallow duchovia obalení v bielej čokoláde s čiernymi očami, napichnutí na paličkách a naaranžovaní na drevenom stole.
Kuchyňa

Marshmallow duchovia v bielej čokoláde: Jednoduchý a roztomilý halloweensky dezert

29. októbra 2025
Orechové cookies zdobené bielou čokoládou v tvare pavúčej siete, naaranžované na tmavom drevenom povrchu.
Kuchyňa

Halloween orechové cookies s pavúčou sieťou z bielej čokolády: Krehké a voňavé

29. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare prstov s mandľovými nechtami, ozdobené malinovým džemom pripomínajúcim krv, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Halloweenske prsty: Maslové sušienky s mandľovými nechtami a krvavým džemom

29. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s bielkovým krémom v tvare duchov a čokoládovými očkami, naaranžované na drevenom stole s malou tekvicou a pavúkom v pozadí.
Kuchyňa

Halloween cupcakes s duchmi: Čokoládové mafiny s bielkovým krémom

28. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare lebky s vytlačenými detailmi očí a zubov, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Strašidelné lebkové sušienky: Jednoduché maslové keksíky na Halloween

28. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s maslovým krémom, preliate červeným malinovým džemom pripomínajúcim krv, ozdobené realistickými cukrovými očami, naaranžované s tekvicou a pavúkom.
Kuchyňa

Strašidelné cupcakes s očami: Čokoládové muffiny s malinovou krvou

28. októbra 2025
Tekvicový cheesecake s čokoládovou pavučinou na vrchu, položený na hnedý tanier, s dekoráciami pavúkov, duchov a malej tekvice v pozadí.
Kuchyňa

Helloween tekvicový cheesecake: Jemný, krémový a ideálny na jeseň

27. októbra 2025
Halloweenske čokoládové brownies ozdobené duchom, pavučinou, nápisom RIP a cukrovými očami, podávané na papieri s mini tekvičkami v pozadí.
Kuchyňa

Halloween Brownies: Strašidelne dobré a čokoládovo vláčne

27. októbra 2025
Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu
Kuchyňa

Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu

15. októbra 2025
Jesenný food flatlay: miska ovsenej kaše s jablkom, orechmi a granátovým jablkom, šálka čaju s plátkom pomaranča, figy, jablko, lieskovce a jesenné listy na drevenom stole
Kuchyňa

Styling jesenných raňajok: Ovsená kaša, čaj a ovocie ako z časopisu

15. októbra 2025
Návštevníci sa ponárajú do digitálnej rekonštrukcie Tutanchamonovej hrobky počas imerznej výstavy v Bratislave.
Kultúra

Presne pred 103 rokmi objavili Tutanchamonovu hrobku: Poklady faraóna môžete vidieť aj na Slovensku

5. novembra 2025
Skupina INEKAFE v ateliéri počas fotenia, členovia kapely pózujú v uvoľnenej atmosfére v čiernobielom prevedení.
Hudba

INEKAFE dojímajú novinkou Keď odchádza niekto. Vratko Rohoň venoval skladbu svojim starým rodičom

31. októbra 2025
Obálky kníh novembra – Emočný tréning, Alchemised, Cesta šamana, Vianoce na zamatových labkách a H od Bernarda Miniera na jesennom pozadí.
Titulka

Najlepšie knihy novembra: Príbehy, ktoré vás zmenia, rozosmejú aj dojmú

30. októbra 2025
Halloweenska dekorácia kostlivca v klobúku v osvetlenom parku Wonderland.
Kultúra

Zábavný park Wonderland sa mení na svet plný duchov, strašidiel a kúziel

30. októbra 2025
Žena pózuje v rozsvietenom svetelnom lietadle počas výstavy Story of Lights.
Kultúra

Rozžiarené Slovensko: Európsky projekt Story of Lights prináša magické svetelné príbehy do Komárna a Serede

27. októbra 2025
REKLAMA
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909
LIFEZONE.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt