Urobte si radosť s týmito výživnými a chutnými špaldovými palacinkami s čerstvým ovocím. Špaldová múka dodáva palacinkám jemnú orechovú chuť a je známa svojimi výživovými benefitmi, ako sú proteíny, vláknina a vitamíny skupiny B. Spojené s bohatstvom čerstvého ovocia, tieto palacinky predstavujú perfektnú rovnováhu medzi zdravým a lákavým. Ideálne na pohodové víkendové raňajky alebo ako sladké večerné potešenie.
Ingrediencie
- 1 šálka špaldovej múky
- 1 šálka mlieka (alebo rastlinného mlieka pre vegánsku verziu)
- 1 veľké vajce
- 2 lyžice rozpusteného masla alebo kokosového oleja
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžica prírodného cukru alebo medu
- Štipka soli
- Čerstvé ovocie na ozdobenie (napríklad jahody, maliny, banány)
- Javorový sirup alebo med na podávanie
Postup
- Príprava cesta: Vo veľkej mise zmiešajte špaldovú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ. V inej mise rozmiešajte vajce, mlieko a rozpustené maslo (alebo kokosový olej). Potom postupne prilievajte mokré zložky do suchých a miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Dávajte pozor, aby ste cesto príliš nemiešali, malo by ostať trochu hrudkovité.
- Pečenie palaciniek: Rozohrejte panvicu na stredne vysokú teplotu a ľahko ju potrite olejom alebo maslom. Na panvicu nalejte asi 1/4 šálky cesta pre každú palacinku. Pečte, kým sa na povrchu neobjavia bublinky a spodok nebude zlatohnedý, potom palacinku otočte a pečte z druhej strany dozlatista. Opakujte, kým nevyužijete celé cesto.
Podávajte teplé palacinky ozdobené čerstvým ovocím a pokvapkáte javorovým sirupom alebo medom. Tento recept na špaldové palacinky s čerstvým ovocím je nielen zdravý, ale aj neodolateľne chutný, a dodá energiu na celý deň.