LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Aktuálne správy
štvrtok, 31 júla, 2025
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Sumček africký pečený s čerstvými rajčinami, jednoduchý a zdravý recept

28. júla 2025
0 0
Recept

Recept

Sumček africký pečený s čerstvými rajčinami je zdravý a lahodný spôsob, ako si vychutnať tento obľúbený druh ryby. Rajčiny pridávajú sviežosť a ľahkú kyslosť, ktorá perfektne dopĺňa mierne sladkú chuť sumčeka. Toto jedlo je ideálne pre tých, ktorí hľadajú nutrične vyváženú večeru alebo obed, a je výborné aj pre hostí, pretože kombinuje jednoduchosť prípravy s elegantným vzhľadom.

Ingrediencie

  • Na rybu:
    • 4 filety sumčeka afrického (približne 200 g každá)
    • 2 PL olivového oleja
    • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Na rajčinovú oblohu:
    • 4 veľké zrelé rajčiny, nakrájané na plátky
    • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
    • 1 ČL sušeného bazalkového listu
    • 1 ČL sušeného oregana

Postup

  1. Príprava a ochutenie ryby: Filety sumčeka afrického umyte a osušte papierovými utierkami. Každý filet potrite olivovým olejom a osolte a okoreňte podľa chuti. Uložte ryby do zapekacej misy alebo na plech pokrytý papierom na pečenie.
  2. Príprava a pečenie s rajčinami: Na filety sumčeka poukladajte plátky rajčín. Medzi rajčiny pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a posypte sušenou bazalkou a oreganom. Vložte do predhriatej rúry na 200°C a pečte približne 20-25 minút alebo kým ryba nie je upečená a rajčiny mierne zmäknuté a šťavnaté.

Podávajte sumčeka afrického pečeného s rajčinami horúci, ideálne s ľahkým zeleninovým šalátom alebo opečenými zemiakmi na boku. Tento jednoduchý, ale výnimočný pokrm je skvelým spôsobom, ako vychutnať sumčeka afrického, s výraznými chuťami, ktoré potešia každého gurmána.

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Čítajte viac

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa
Kuchyňa

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa

29. júla 2025
Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady
Kuchyňa

Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady

29. júla 2025
Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu
Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

29. júla 2025
Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu
Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

29. júla 2025
Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou
Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

29. júla 2025
Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách
Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

29. júla 2025
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt