Preskočiť na obsah

Sumček africký pečený s čerstvými rajčinami, jednoduchý a zdravý recept

Sumček africký pečený s čerstvými rajčinami je zdravý a lahodný spôsob, ako si vychutnať tento obľúbený druh ryby. Rajčiny pridávajú sviežosť a ľahkú kyslosť, ktorá perfektne dopĺňa mierne sladkú chuť sumčeka. Toto jedlo je ideálne pre tých, ktorí hľadajú nutrične vyváženú večeru alebo obed, a je výborné aj pre hostí, pretože kombinuje jednoduchosť prípravy s elegantným vzhľadom.

Ingrediencie

  • Na rybu:
    • 4 filety sumčeka afrického (približne 200 g každá)
    • 2 PL olivového oleja
    • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Na rajčinovú oblohu:
    • 4 veľké zrelé rajčiny, nakrájané na plátky
    • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
    • 1 ČL sušeného bazalkového listu
    • 1 ČL sušeného oregana

Postup

  1. Príprava a ochutenie ryby: Filety sumčeka afrického umyte a osušte papierovými utierkami. Každý filet potrite olivovým olejom a osolte a okoreňte podľa chuti. Uložte ryby do zapekacej misy alebo na plech pokrytý papierom na pečenie.
  2. Príprava a pečenie s rajčinami: Na filety sumčeka poukladajte plátky rajčín. Medzi rajčiny pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a posypte sušenou bazalkou a oreganom. Vložte do predhriatej rúry na 200°C a pečte približne 20-25 minút alebo kým ryba nie je upečená a rajčiny mierne zmäknuté a šťavnaté.

Podávajte sumčeka afrického pečeného s rajčinami horúci, ideálne s ľahkým zeleninovým šalátom alebo opečenými zemiakmi na boku. Tento jednoduchý, ale výnimočný pokrm je skvelým spôsobom, ako vychutnať sumčeka afrického, s výraznými chuťami, ktoré potešia každého gurmána.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *