Sumček africký pripravený s kokosovým mliekom a kari je vynikajúce jedlo, ktoré kombinuje bohaté, krémové a pikantné chute. Tento recept je inšpirovaný ázijskou kuchyňou a ponúka jedinečnú kombináciu chutí, ktorá je zároveň exotická a pohodlne známa. Je to ideálny spôsob, ako si vychutnať sumčeka afrického s netradičným twistom, a je skvelým vyvrcholením každého stravovacieho zážitku.
Ingrediencie
- Na rybu:
- Na kokosovo-karí omáčku:
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 PL kari korenia
- 1 červená cibuľa, nakrájaná na jemno
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- Šťava z 1 limetky
- Čerstvý koriander na ozdobu
Postup
- Marinovanie a príprava ryby: Filety sumčeka afrického umyte a osušte papierovými utierkami. Každý filet potrite kurkumou, soľou a čiernym korením. Nechajte marinovať v chladničke najmenej 30 minút.
- Príprava kokosovo-karí omáčky a pečenie: Vo veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor a papriku a restujte, kým zmes nie je mäkká a voňavá. Pridajte kari korenie a krátko restujte, aby sa uvoľnili chute. Potom zalejte kokosovým mliekom a privedte k varu. Vmiešajte limetkovú šťavu. Filety sumčeka položte do omáčky, pokryte a dusite na miernom ohni asi 10-15 minút, kým ryba nie je pečená.
Podávajte rybu pokvapkanú kokosovo-karí omáčkou a posypte čerstvým koriandrom. Tento recept je skvelý s basmati ryžou alebo naan chlebom, ktorý skvele absorbuje bohatú omáčku. Sumček africký s kokosovým mliekom a kari je perfektným jedlom pre milovníkov exotických a bohatých chutí.