• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
piatok, 4 júla, 2025
No Result
View All Result
LIFEZONE.sk
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Sumček africký v paradajkovej omáčke s Bazalkou, aromatický a šťavnatý recept

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
16. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Sumček africký, známy svojou jemnou chuťou a mäkkou textúrou, je skvelým základom pre mnohé rybie pokrmy. V tomto recepte sa kombinuje s bohatou a aromatickou paradajkovou omáčkou obohatenou o čerstvú bazalku. Tento jednoduchý, ale elegantný spôsob prípravy ryby vytvára lahodný pokrm, ktorý je ideálny pre večeru v kruhu rodiny alebo priateľov. Sumček v paradajkovej omáčke s bazalkou je nielen chutný, ale aj vizuálne pútavý a je skvelým spôsobom, ako priniesť stredomorské chute priamo na váš stôl.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Pre rybu:
    • 4 filety sumčeka afrického (asi 150-200 g každý)
    • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
    • 2 PL olivového oleja
  • Pre omáčku:
    • 400 g paradajok z konzervy, najlepšie v šťave
    • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
    • 3 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
    • 1 ČL cukru
    • Hrste čerstvej bazalky, nasekanej
    • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Príprava ryby: Filety sumčeka afrického osolte a okoreňte. V rozohriatej panvici na stredne vysokom ohni zohrejte olivový olej a ryby opečte z každej strany asi 2-3 minúty, kým nebudú zlatisté. Vyberte ryby z panvice a odložte bokom.
  2. Varenie omáčky: V rovnakej panvici pridajte trochu ďalšieho olivového oleja a opražte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezačnú byť priehľadné. Pridajte paradajky z konzervy spolu s cukrom a nechajte pomaly variť asi 10 minút, aby sa chutě spojili a omáčka trochu zredukovala. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením. Nakoniec do omáčky vmiešajte čerstvú bazalku.

Na tanier vylejte pripravenú paradajkovú omáčku a na ňu položte upečené filety sumčeka afrického. Tento pokrm je ideálny na podávanie s čerstvo uvarenými cestovinami alebo nadýchanou ryžou.

Užite si bohatú chuť tohto pokrmu, kde sa šťavnatá ryba spája s bohatou a aromatickou paradajkovou omáčkou, doplnenou sviežosťou bazalky. Tento recept je nielen chutný, ale aj esteticky príťažlivý, čo ho robí skvelou voľbou pre akúkoľvek príležitosť.

★★★★☆ (4.2/5 z 25 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Ako si doma spraviť limonádu ako z baru a očariť rodinu či priateľov sviežimi chuťami

Kuchyňa

Domáce sirupy zo sezónneho ovocia – kúsok leta vo fľaši, ktorý vám spríjemní aj tie najchladnejšie dni

Kuchyňa

Ovocná bublanina ako od babičky: Vôňa detstva, ktorá vám rozžiari deň

Kuchyňa

Domáca levanduľová limonáda: Osvieženie, ktoré pohladí chuť aj dušu

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Ako si doma spraviť limonádu ako z baru a očariť rodinu či priateľov sviežimi chuťami

Mnohí z nás si spájajú leto práve s ľadovo chladnými nápojmi, ktoré dokážu uhasiť smäd, povzbudiť náladu a zároveň potešiť...

Read moreDetails

Digitálny detox: Skús to aj ty a objav pokoj, ktorý ti technológie nikdy nedajú

Ako si užiť leto naplno aj s menším rozpočtom a vytvoriť si spomienky, ktoré nezmiznú

Rodinné cestovanie bez stresu: Ako zvládnuť dlhú cestu autom či lietadlom s deťmi

Ako ochrániť domáce rastliny počas dovolenky, aby vás po návrate vítala svieža zelená oáza

Domáce sirupy zo sezónneho ovocia – kúsok leta vo fľaši, ktorý vám spríjemní aj tie najchladnejšie dni

Letná hydratácia: Ako predísť dehydratácii a užiť si leto v zdraví a pohode

Minimalizmus v letnom šatníku: Ako si užiť leto s menším množstvom oblečenia a väčšou dávkou slobody

Leto a plesne v byte: Prečo nás ohrozujú aj počas horúcich dní a ako ich udržať na uzde

Leto a nová kariéra: Prečo je prázdninové obdobie ideálnym časom na pracovnú zmenu

REKLAMA

Ako nájsť rovnováhu medzi prácou a oddychom počas leta a užiť si každý slnečný deň bez stresu

Jednodňové výlety po Slovensku: Objavte krásy prírody, histórie a netradičných zážitkov bez zdĺhavých príprav

Beats for Love: Najväčší tanečný festival strednej Európy prináša svetové show a nový vesmír zážitkov

Titanic očaril Slovákov: Originálne artefakty, príbehy pasažierov a zážitok, ktorý vás prenesie v čase

Lestival 2025 v Dolnej Krupej: Rozprávkový festival plný fantázie, hudby a dobrodružstiev

Lucie štartuje novú éru: Nový spevák, nové skladby a veľké plány

Letné outfity pre ženy nad 30: Štýl, v ktorom sa budete cítiť skvele

Letné čítanie pre deti plné záhad, jednorožcov a mimozemšťanov

Unikátny zážitok: Výstava Titanic v Bratislave vás vezme priamo na palubu legendy

Rock pod Kameňom mení domov: Prichádza najväčší ročník v histórii

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909