LIFEZONE.sk
pondelok, 16 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Sumček africký vo fólii s chrumkavou zeleninou, jednoduchý a zdravý recept na rýchlu večeru

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
16. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Sumček africký vo fólii s chrumkavou zeleninou je perfektný spôsob, ako si vychutnať tento obľúbený druh ryby spolu so sviežou zeleninou. Tento metóda pečenia ryby vo fólii zachováva všetky šťavy a chutí, čím zaručuje, že ryba ostane šťavnatá a mäkká. Chrumkavá zelenina dodáva textúru a bohatstvo vitamínov. Tento jednoduchý a rýchly recept je ideálny na zdravú večeru počas pracovného týždňa.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Na rybu:
    • 4 filety sumčeka afrického (približne 200 g každá)
    • 2 PL olivového oleja
    • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
    • Šťava z 1 citróna
  • Na zeleninu:
    • 2 mrkvy, nakrájané na tenké pásiky
    • 1 cuketa, nakrájaná na tenké pásiky
    • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké pásiky
    • 1 PL olivového oleja
    • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
    • Niekoľko vetvičiek čerstvého tymianu alebo rozmarínu

Postup

  1. Príprava zeleniny a ryby: Prehrejte rúru na 200°C. Zeleninu nakrájajte na tenké pásiky a zmiešajte v miske s olivovým olejom, soľou a korením. Filety sumčeka afrického osušte papierovými utierkami, potrite olivovým olejom a citrónovou šťavou, a osolte a okoreňte. Na štvorcové kusy alobalu alebo pečiacej fólie položte pripravenú zeleninu a na ňu filety sumčeka. Pridajte vetvičky tymianu alebo rozmarínu pre aromu.
  2. Pečenie: Ryby so zeleninou zabalené vo fólii vložte do rúry a pečte približne 20-25 minút, alebo kým ryba nie je dobre upečená a zelenina zmäkne, ale zostane mierne chrumkavá. Aby sa zelenina nezvarila, je dôležité, aby fólia zostala dobre uzavretá, čo pomôže zachovať všetky arómy a šťavy.

Podávajte sumčeka afrického vo fólii priamo z fólie alebo ho preložte na tanier, kde môže byť krásne prezentovaný s farbami chrumkavej zeleniny. Tento jedlo je výborné s ľahkou prílohou, ako sú varené nové zemiaky alebo ľahký zeleninový šalát.

★★★★★ (4.6/5 z 50 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909