LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result

Tekvicový Lekvár, jesenná delikatesa plná vôní a chutí

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Tekvicový lekvár je jedinečná a nezvyčajná pochúťka, ktorá osvieži vašu jesennú kuchyňu. S jemnou textúrou a bohatým spektrom korenistých vôní je tento lekvár výborným spoločníkom k chlebu, palacinkám, ako náplň do koláčov alebo jednoducho ako netradičná zložka rôznych dezertov. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to!

Ingrediencie

  • Tekvica:
    • 1 kg tekvicové vnútro, nakrájaného na malé kúsky
  • Cukor:
    • 400 g kryštálového cukru
  • Korenie:
    • 1 čajová lyžička mletej škorice
    • 1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
    • 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška

Postup

  1. Príprava tekvice: Tekvicu olúpte, vyberte semienka a nakrájajte na malé kúsky. Tento krok zabezpečí, že tekvica sa rýchlo uvarí a ľahko rozpadne na želanú konzistenciu.
  2. Varenie lekváru: V hrnci zmiešajte nakrájanú tekvicu s cukrom a korením. Nechajte zmes stáť asi 30 minút, aby tekvica pustila šťavu. Potom hrniec postavte na stredný oheň a zmes nechajte pomaly zovrieť. Varíte približne 40-50 minút, pričom občas premiešajte, aby sa lekvár nepripálil. Ak máte radi hladší lekvár, môžete zmes po uvarení rozmixovať ponorným mixérom.
  3. Zaváranie a skladovanie: Horúci lekvár okamžite preložte do sterilizovaných pohárov. Uzavrite ich, obráťte na chvíľu hore dnom pre zabezpečenie vákua a potom ich nechajte vychladnúť v správnej polohe.

Tekvicový lekvár je výnimočný svojou jemnou chuťou a bohatým arómou korení. Môžete ho uchovávať v chladničke a používať ako originálny doplnok k jesenným a zimným raňajkám alebo sladkostiam.

★★★★★ (4.6/5 z 34 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
Tags: Bohatý AromaJednoduchá PrípravaJesenná DelikatesaJesenná KuchyňaKorenená PočúvkaKorenené VôneLekvár Do KoláčovNetradičný DoplnokTekvicový LekvárVýnimočná Chuť

Ďalšie články

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Jarné zeleninové rizoto s bylinkami je krásny spôsob, ako privítať príchod jarnej sezóny do vašej kuchyne. Tento recept využíva sviežosť...

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Veľká noc je sviatkom jari, nových začiatkov a rodinných stretnutí. A čo by to bolo za veľkonočný stôl bez vône...

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Veľká noc na Slovensku nie je len o maľovaných vajíčkach, korbáčoch a voňavom údenom mäse. Je to aj o chvíľach,...

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Veľká noc je sviatok plný symboliky, duchovného zastavenia a rodinnej pohody. No popri duchovnom rozmere hrá dôležitú úlohu aj gastronomická...

Prečo sa neje mäso na Veľký piatok a čo tým vlastne vyjadrujeme

Veľký piatok patrí medzi najdôležitejšie dni kresťanského roka. Je to čas, keď sa kresťania na celom svete zastavujú a rozjímajú...

Michalovskí policajti zastavili štvoricu kamarátov, opakovane vykrádali rovnaký dom v obci Iňačovce

Vizuálny smog trápi celé Slovensko, mesto Vysoké Tatry pokračuje v odstraňovaní ilegálnych pútačov

Polícia pátra po cyklistovi, ktorý vošiel do jazdnej dráhy mestskému autobusu – FOTO

Bezpečnostné zložky potvrdili možnosť ďalšieho útoku na ústavného činiteľa, podľa Fica sme milimeter od tragédie – VIDEO

Osobné auto nedalo prednosť motocyklu, nehoda si vyžiadala ťažko zranených – FOTO

  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909