LIFEZONE.sk
nedeľa, 15 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Vepřo knedlo zelo, tradičný český recept

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
16. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Vepřo knedlo zelo je jedno z najznámejších a najobľúbenejších českých jedál, ktoré kombinuje tri základné prvky českej kuchyne: pečené bravčové (vepřové), knedlíky (knedlo) a dusenú kapustu (zelo). Toto jedlo je synonymom českej kulinárskej tradície a je často podávané počas štátnych sviatkov a rodinných osláv. Perfektne uvarené, s bohatou chuťou a textúrou, vepřo knedlo zelo je srdcom českej kultúry a gastronómie.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Na mäso:
    • 1 kg bravčovej krkovičky alebo pleca
    • Soľ a čierne korenie na ochutenie
    • 2 PL slnečnicového oleja
  • Na knedlíky:
    • 500 g polohrubej múky
    • 200 ml mlieka
    • 20 g čerstvého droždia
    • 1 vajce
    • Štipka soli
  • Na kapustu:
    • 1 kg kyslej kapusty
    • 1 cibuľa, nakrájaná
    • 1 jablko, ošúpané a nakrájané
    • 2 PL cukru
    • 100 ml jablčného octu
    • 100 ml vody

Postup

  1. Príprava mäsa: Mäso dôkladne umyte, osušte a osolte a okoreňte. V hrnci na pečenie rozohrejte olej a mäso z oboch strán krátko opečte, kým nezíska zlatohnedú farbu. Následne pridajte trochu vody a mäso pečte v rúre pri teplote 180°C približne 90 minút. Počas pečenia mäso pravidelne polievajte výpekmi, aby bolo šťavnaté.
  2. Príprava knedlíkov: V teplom mlieku rozpustite droždie s trochou cukru a nechajte vstať. K múke pridajte vajce, soľ, vykysnuté droždie a miesite, kým nevznikne hladké cesto. Nechajte na teplom mieste kysnúť asi 30 minút. Z kysnutého cesta vytvarujte valce, ktoré vložíte do vriacej vody a varíte 20 minút.
  3. Príprava kapusty: Na panvici opražte cibuľu dozlatista, pridajte cukor a nechajte skaramelizovať. Pridajte kapustu, jablko, ocot a vodu a dusite na miernom ohni asi 20 minút, kým kapusta nie je mäkká a chutná.

Podávajte horúce, kde vrstvy pečeného mäsa sú sprevádzané nadýchanými knedlíkmi a bohato ochutenou kapustou. Toto tradičné české jedlo je nielen sýte a chutné, ale aj vizuálne pôsobivé, ideálne pre rodinné stretnutia a slávnostné príležitosti.

★★★★☆ (4.3/5 z 60 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909