LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Aktuálne správy
streda, 30 júla, 2025
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Vychutnajte si šťavnatú hruškovú bublaninu s vanilkou, recept na každú príležitosť

28. júla 2025
0 0
Recept

Recept

Hrušková bublanina s vanilkou je jemný a voňavý koláč, ktorý zvýrazní chuť každého stola. Tento recept kombinuje sladkosť zrelých hrušiek s jemným nádychom vanilky, vytvára lahodný a vláčny dezert, ktorý je ideálny na popoludňajšie posedenie s rodinou alebo priateľmi.

Ingrediencie

  • 4 stredne veľké hrušky
  • 250 g polohrubej múky
  • 180 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 125 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • štipka soli

Postup

  1. Príprava hrušiek: Hrušky ošúpte, vykrojte stred a nakrájajte na tenké plátky. Plátky hrušiek môžete jemne posypať vanilkovým cukrom, aby ste zvýraznili ich vanilkovú chuť.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Potom postupne vmiešajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte pripravené plátky hrušiek. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–40 minút, kým bublanina nezhnedne a nebude pevná na dotyk.
  4. Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho posypte práškovým cukrom a podávajte. Tento koláč je vynikajúci teplý aj studený, a je ideálny na akúkoľvek príležitosť.

Tento recept na hruškovú bublaninu s vanilkou je jednoduchý a výsledný koláč je skutočne úchvatný, s bohatými arómami a lahodnou chuťou.

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Čítajte viac

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa
Kuchyňa

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa

29. júla 2025
Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady
Kuchyňa

Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady

29. júla 2025
Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu
Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

29. júla 2025
Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu
Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

29. júla 2025
Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou
Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

29. júla 2025
Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách
Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

29. júla 2025
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt