LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Aktuálne správy
streda, 30 júla, 2025
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Palacinky 321, jednoduchý recept pre začiatočníkov

28. júla 2025
0 0
Recept

Recept

Palacinky 321 sú klasickým a milovaným dezertom, ktorý si rýchlo získal srdcia mnohých vďaka svojej jednoduchosti a vynikajúcej chuti. Čísla v názve receptu odkazujú na pomery základných ingrediencií: 3 šálky mlieka, 2 šálky múky a 1 vajce, čo robí tento recept ľahko zapamätateľným a ešte ľahšie prípravou. Palacinky 321 sú perfektné na raňajky, dezert alebo dokonca ako slaná večera s rôznymi náplňami.

Ingrediencie

  • Základné suroviny:
    • 2 šálky hladkej múky
    • 3 šálky mlieka
    • 1 veľké vajce
  • Pre dochutenie:
    • Štipka soli
    • 2 PL cukru (voliteľné, pre sladké palacinky)
    • Maslo alebo olej na vyprážanie

Postup

  1. Príprava cesta: Vo veľkej mise zmiešajte múku, soľ a cukor (ak používate). V druhej mise rozšľahajte vajce s mliekom, kým nebude hladké. Postupne pridávajte mokré ingrediencie do suchých a miešajte ručným šľahačom alebo mixérom, kým nevznikne hladké, riedke cesto bez hrudiek.
  2. Pečenie palaciniek: Rozohrejte panvicu na strednej teplote a jemne ju potrite maslom alebo olejom. Naberte cca 1/4 šálky cesta a vylejte ho do stredu panvice, pričom panvicu nakloňte tak, aby sa cesto rovnomerne rozlialo do kruhu. Pečte približne 1-2 minúty, kým spodok nezíska zlatistú farbu, potom palacinku opatrne otočte a pečte druhú stranu ešte asi 1 minútu.

Podávajte palacinky teplé s obľúbenými náplňami, ako sú džem, čerstvé ovocie, šľahačka alebo čokoládový sirup. Tieto palacinky sú tiež skvelé so slanými náplňami, ako je syr, šunka alebo kyslá smotana.

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Čítajte viac

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa
Kuchyňa

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa

29. júla 2025
Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady
Kuchyňa

Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady

29. júla 2025
Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu
Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

29. júla 2025
Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu
Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

29. júla 2025
Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou
Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

29. júla 2025
Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách
Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

29. júla 2025
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt