LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Aktuálne správy
štvrtok, 31 júla, 2025
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Pečené zemiaky, recept na krásne zlaté a chrumkavé zemiaky

28. júla 2025
0 0
Recept

Recept

Pečené zemiaky sú vynikajúcou prílohou, ktorá zdôrazní chuť každého hlavného jedla. Tento spôsob prípravy zemiakov zabezpečuje, že sú vnútri jemné a nadýchané, zatiaľ čo vonkajšia časť je krásne zlatá a chrumkavá. Vďaka jednoduchej technike „pečenia“, ktorá zahŕňa varenie zemiakov v osolenej vode a následné pečenie v rúre, sa z týchto obyčajných zemiakov stáva neobyčajný pôžitok.

Ingrediencie

  • Na prípravu zemiakov:
    • 1 kg zemiakov, najlepšie rovnakej veľkosti pre rovnomerné varenie
    • 2 lyžice olivového oleja
  • Na dochutenie:
    • Hrubozrnná soľ
    • Čierne korenie
    • Čerstvé bylinky ako rozmarín alebo tymián (voliteľné)

Postup

  1. Príprava zemiakov: Zemiaky dôkladne umyte a nešúpte ich. Vložte ich do veľkého hrnca s vodou, dosť soľou, aby bola voda chuťovo pripomínala morskú vodu, a priveďte k varu. Varte zemiaky približne 10-15 minút alebo kým nebudú mierne mäkké na povrchu, ale stále pevné vo vnútri. Zemiaky scedíte a necháte ich mierne vychladnúť.
  2. Pečenie zemiakov: Predhrejte rúru na 220°C. V miske jemne „pučte“ zemiaky, čo znamená, že ich ľahko stlačíte, aby sa zväčšila ich povrchová plocha – to pomôže zemiakom stať sa chrumkavejšími. Potom zemiaky rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkajte ich olivovým olejom a posypte soľou, korením a bylinkami. Pečte v rúre približne 20-25 minút alebo kým nebudú zlatisté a chrumkavé.

Podávajte pečené zemiaky horúce priamo z rúry, ideálne ako prílohu k mäsitým jedlám alebo ako súčasť vegetariánskeho menu. Tento jednoduchý, ale efektívny spôsob prípravy zemiakov zaručene poteší každého gurmána.

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Čítajte viac

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa
Kuchyňa

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa

29. júla 2025
Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady
Kuchyňa

Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady

29. júla 2025
Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu
Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

29. júla 2025
Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu
Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

29. júla 2025
Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou
Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

29. júla 2025
Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách
Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

29. júla 2025
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt