LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Aktuálne správy
streda, 30 júla, 2025
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Recept na šošovicovú polievku na kyslo, tradičná delikatesa s octom a klobásou

28. júla 2025
0 0
Recept

Recept

Šošovicová polievka na kyslo je výnimočný pokrm, ktorý ponúka bohaté chute a vynikajúci komfort. V tomto recepte sa kombinuje sýta šošovica s výraznou chuťou údenej klobásy a príjemnou kyslosťou octu. Je to ideálny pokrm na zahriatie počas chladných mesiacov, ponúkajúci hlboké a komplexné chute, ktoré potešia každého milovníka tradičnej kuchyne.

Ingrediencie

  • 250 g zelenej alebo hnedej šošovice
  • 1 veľká údená klobása, nakrájaná na kolieska
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 l vody alebo zeleninového vývaru
  • 2 polievkové lyžice octu (podľa chuti môžete pridať viac)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička majoránky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Na ozdobu: nasekaný čerstvý petržlen

Postup

  1. Príprava základu: V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte, kým cibuľa nezačne byť zlatistá a voňavá. Pridajte kolieska klobásy a restujte spolu niekoľko minút, kým klobása nezačne byť mierne opečená.
  2. Varenie polievky: Pridajte šošovicu, vodu alebo vývar a majoránku. Nechajte polievku zovrieť, potom znížte teplotu a pomaly varíte pod pokrievkou asi 30 minút, alebo kým šošovica nie je mäkká. Keď je šošovica uvarená, dochutíte soľou, korením a octom podľa vašej chuti.

Podávajte horúcu, posypanú čerstvým petržlenom. Táto šošovicová polievka na kyslo s klobásou je nielen sýta a chutná, ale aj skvelý spôsob, ako zahriať telo a dušu v chladnejších dňoch.

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Čítajte viac

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa
Kuchyňa

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa

29. júla 2025
Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady
Kuchyňa

Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady

29. júla 2025
Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu
Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

29. júla 2025
Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu
Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

29. júla 2025
Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou
Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

29. júla 2025
Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách
Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

29. júla 2025
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt