LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Aktuálne správy
štvrtok, 31 júla, 2025
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Recept na špagety s domácim bazalkovým pestom, úžasná talianska delikatesa

28. júla 2025
0 0
Recept

Recept

Špagety s bazalkovým pestom sú klasickým talianskym jedlom, ktoré zdôrazňuje bohaté a aromatické chutě jednoduchých, kvalitných surovín. Zelené bazalkové pesto, bohato dochutené parmezánom a píniovými orieškami, je stredobodom tohto receptu. Tento pokrm je nielen jednoduchý na prípravu, ale ponúka aj dokonalú kombináciu chutí, ktoré spolu harmonicky spolupracujú, aby vytvorili sýtu a potešujúcu večeru alebo obľúbený obed.

Ingrediencie

  • 400 g špagiet
  • 150 g čerstvých bazalkových listov
  • 50 g píniových orieškov, plus extra na ozdobu
  • 100 g nastrúhaného parmezánu
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané
  • 120 ml extra panenského olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Príprava pesto: V robotu alebo pomocou ponorného mixéra spolu rozmixujte bazalkové listy, píniové oriešky, parmezán a cesnak do hrubej pasty. Postupne pridávajte olivový olej, kým nevznikne hladké pesto. Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a korenie.
  2. Varenie špagiet: V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríte špagety al dente podľa návodu na obale. Vodu z varenia nevylievajte, odložte si približne 1 pohár tejto vody na zjemnenie pesto.
  3. Miešanie špagiet s pesto: Scedené špagety vráťte do hrnca. Pridajte pripravené pesto a premiešajte, aby sa špagety rovnomerne obalili v pesto. Ak je pesto príliš husté, pridajte trochu vody z varenia špagiet, aby sa dosiahla požadovaná konzistencia.

Podávajte ihneď, posypané extra píniovými orieškami a trochou nastrúhaného parmezánu. Špagety s bazalkovým pestom sú vynikajúcim príkladom jednoduchého, rýchleho a extrémne chutného jedla, ktoré je vhodné pre každú príležitosť.

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Čítajte viac

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa
Kuchyňa

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa

29. júla 2025
Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady
Kuchyňa

Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady

29. júla 2025
Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu
Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

29. júla 2025
Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu
Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

29. júla 2025
Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou
Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

29. júla 2025
Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách
Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

29. júla 2025
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt