LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Aktuálne správy
štvrtok, 31 júla, 2025
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Bublanina s tvarohom, krémový dezert pre každú príležitosť

28. júla 2025
0 0
Recept

Recept

Bublanina s tvarohom je lahodným a krémovým dezertom, ktorý kombinuje tradičnú ľahkosť bublaniny s bohatou a jemnou chuťou tvarohu. Tento dezert je ideálny na rodinné oslavy, sviatočné dni alebo len tak na zlepšenie nálady počas týždňa. Jeho jednoduchá príprava a výnimočná chuť z neho robia obľúbenú voľbu pre mnohé domácnosti.

Ingrediencie

  • Pre cesto:
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1 hrnček cukru
    • 1 hrnček mlieka
    • 3 veľké vajcia
    • 1/2 hrnčeka oleja
    • 1 balíček prášku do pečiva
  • Pre tvarohovú náplň:
    • 500 g tvarohu v hrudke
    • 1 vanilkový cukor
    • 1/4 hrnčeka cukru
    • 1 vajce

Postup

  1. Príprava cesta: Vo veľkej mise rozšľahajte vajcia s cukrom, kým zmes nebude svetlá a nadýchaná. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Pomaly pridajte múku premiešanú s práškom do pečiva a dôkladne všetko premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
  2. Príprava tvarohovej náplne a pečenie: V inej mise zmiešajte tvaroh, vanilkový cukor, cukor a vajce do hladka. Cesto vylejte do vymasteného a múkou vysypaného pekáča. Na vrch cesta rovnomerne rozložte tvarohovú zmes. Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 35-40 minút, alebo kým povrch nezhnedne a tester vložený do koláča nevyjde čistý.

Podávajte bublaninu s tvarohom teplú alebo vychladenú, posypanú práškovým cukrom alebo podávanú s čerstvým ovocím alebo šľahačkou. Tento dezert je výborný spôsob, ako si vychutnať jednoduché a pritom bohaté chute, ktoré potešia každého milovníka sladkého.

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Čítajte viac

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa
Kuchyňa

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa

29. júla 2025
Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady
Kuchyňa

Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady

29. júla 2025
Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu
Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

29. júla 2025
Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu
Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

29. júla 2025
Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou
Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

29. júla 2025
Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách
Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

29. júla 2025
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt