LIFEZONE.sk LOGO
Aktuálne správy
piatok, 14 novembra, 2025
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Helloween tekvicový cheesecake: Jemný, krémový a ideálny na jeseň

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
27. októbra 2025 17:13
Tekvicový cheesecake s čokoládovou pavučinou na vrchu, položený na hnedý tanier, s dekoráciami pavúkov, duchov a malej tekvice v pozadí.

Tekvicový cheesecake s čokoládovou pavučinou – jesenný dezert na Halloween

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri

Tento tekvicový cheesecake je dokonalým spojením jesenných chutí a elegantného halloweenskeho vzhľadu. Hodvábne hladká tekvicová plnka na krehkom čokoládovom základe, ozdobená pavučinou z horkej čokolády, sa stane ozdobou každého stola.

REKLAMA

Čas prípravy: 70 minút (vrátane pečenia)
Počet porcií: 10–12
Náročnosť: stredná

Ingrediencie

Na korpus

  • 200 g sušienok (napr. kakaových alebo maslových)
  • 80 g roztopeného masla

Na tekvicovú plnku

  • 400 g krémového syra (Philadelphia, Lučina alebo mascarpone)
  • 250 g tekvicového pyré (upečená a rozmixovaná maslová tekvica Hokkaido)
  • 120 g cukru
  • 2 vajcia
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 ČL škorice
  • ½ ČL mletého zázvoru
  • ¼ ČL muškátového orieška
  • 1 PL kukuričného škrobu alebo hladkej múky

Na čokoládovú pavučinu

  • 50 g horkej čokolády
  • 1 ČL masla

Postup

  1. Sušienky rozdrvte na jemno a zmiešajte s roztopeným maslom. Zmes natlačte na dno formy (Ø 22–24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Predpečte 10 minút pri 170 °C.
  2. V miske rozšľahajte krémový syr s cukrom, pridajte vajcia, vanilku a tekvicové pyré. Dochuťte škoricou, zázvorom, muškátovým orieškom a premiešajte so škrobom.
  3. Zmes nalejte na predpečený korpus a pečte 45–50 minút pri 160 °C. Stred môže byť mierne trasľavý – dopečie sa pri chladnutí.
  4. Roztopte čokoládu s maslom. Pomocou cukrárskeho vrecka alebo lyžičky nakreslite na povrch koláča niekoľko sústredných kruhov a špáradlom ich pretiahnite od stredu smerom von – vznikne pavučina.
  5. Po vychladnutí nechajte cheesecake aspoň 4 hodiny v chladničke, ideálne cez noc.

Tipy a variácie

  • Ak chceš jemnejšiu chuť, pridaj trochu smotany (cca 50 ml) do plnky.
  • Namiesto horkej čokolády môžeš použiť bielu – pavučina bude kontrastnejšia.
  • Tekvicové pyré pripravíš jednoducho: upeč kúsky tekvice do mäkka a rozmixuj dohladka.
  • Pre bezlepkovú verziu použi bezlepkové sušienky.

Nutričné údaje na 1 porciu (cca 300 g)
Kalórie: cca 320 kcal
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 28 g
Tuky: 20 g

Knižné novinky 2025

Veštica

Veštica

Dominik Dán

14,90 € Viac →
Smaragdové slzy

Smaragdové slzy

Jana Pronská

14,37 € Viac →
Vnútorná záležitosť

Vnútorná záležitosť

Daniel Silva

15,22 € Viac →
Posledna ľúbostná pieseň

Posledna ľúbostná pieseň

Lucinda Riley

20,32 € Viac →
Vyvrheľ

Vyvrheľ

Jørn Lier Horst a Thomas Enger

14,41 € Viac →
Návrat domov

Návrat domov

Julie Klassen

17,11 € Viac →
Vianoce na Manhattane

Vianoce na Manhattane

Julie Caplin

17,84 € Viac →
Nájomníčka

Nájomníčka

Freida McFadden

15,22 € Viac →
Potkan kráľ

Potkan kráľ

James Clavell

21,41 € Viac →
Čierny les, modré nebo

Čierny les, modré nebo

Eowyn Ivey

17,11 € Viac →
REKLAMA

Vyskúšajte tento krémový tekvicový cheesecake a doprajte si jesenný dezert, ktorý spája hrejivú chuť korenia a jemnú textúru syra. Skvelo sa hodí k šálke kávy alebo horúcej čokoláde.

FAQ: Najčastejšie otázky o halloweenskom tekvicovom cheesecaku

Akú tekvicu použiť na cheesecake?

Najlepšie je použiť maslovú tekvicu Hokkaido, ktorá má jemnú chuť a krásnu oranžovú farbu.

Ako pripraviť tekvicové pyré?

Nakrájaj tekvicu na kúsky, upeč ju do mäkka a rozmixuj do hladkého pyré.

Dá sa cheesecake pripraviť bez lepku?

Áno, jednoducho nahraď bežné sušienky bezlepkovými alternatívami.

Ako docieliť, aby cheesecake nepraskol?

Neprepekaj ho. Stred by mal zostať mierne trasľavý a nechaj koláč pomaly chladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami.

Môžem cheesecake pripraviť vopred?

Určite, chutí najlepšie po odležaní. Priprav ho deň vopred a nechaj cez noc stuhnúť v chladničke.

Čím môžem ozdobiť povrch okrem čokoládovej pavučiny?

Môžeš použiť bielu čokoládu, karamel alebo malé cukrové dekorácie v tvare duchov a pavučín.

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Ďalšie články

Marshmallow duchovia obalení v bielej čokoláde s čiernymi očami, napichnutí na paličkách a naaranžovaní na drevenom stole.
Kuchyňa

Marshmallow duchovia v bielej čokoláde: Jednoduchý a roztomilý halloweensky dezert

29. októbra 2025
Orechové cookies zdobené bielou čokoládou v tvare pavúčej siete, naaranžované na tmavom drevenom povrchu.
Kuchyňa

Halloween orechové cookies s pavúčou sieťou z bielej čokolády: Krehké a voňavé

29. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare prstov s mandľovými nechtami, ozdobené malinovým džemom pripomínajúcim krv, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Halloweenske prsty: Maslové sušienky s mandľovými nechtami a krvavým džemom

29. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s bielkovým krémom v tvare duchov a čokoládovými očkami, naaranžované na drevenom stole s malou tekvicou a pavúkom v pozadí.
Kuchyňa

Halloween cupcakes s duchmi: Čokoládové mafiny s bielkovým krémom

28. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare lebky s vytlačenými detailmi očí a zubov, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Strašidelné lebkové sušienky: Jednoduché maslové keksíky na Halloween

28. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s maslovým krémom, preliate červeným malinovým džemom pripomínajúcim krv, ozdobené realistickými cukrovými očami, naaranžované s tekvicou a pavúkom.
Kuchyňa

Strašidelné cupcakes s očami: Čokoládové muffiny s malinovou krvou

28. októbra 2025
Halloweenske čokoládové brownies ozdobené duchom, pavučinou, nápisom RIP a cukrovými očami, podávané na papieri s mini tekvičkami v pozadí.
Kuchyňa

Halloween Brownies: Strašidelne dobré a čokoládovo vláčne

27. októbra 2025
Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu
Kuchyňa

Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu

15. októbra 2025
Jesenný food flatlay: miska ovsenej kaše s jablkom, orechmi a granátovým jablkom, šálka čaju s plátkom pomaranča, figy, jablko, lieskovce a jesenné listy na drevenom stole
Kuchyňa

Styling jesenných raňajok: Ovsená kaša, čaj a ovocie ako z časopisu

15. októbra 2025
Sklenený pohár plný sušených plátkov hríbov na drevenom stole, okolo rozsypané kúsky húb
Kuchyňa

Ako sušiť huby a skladovať ich: Keď sa lesná úroda mení na zimnú poistku

15. októbra 2025
Návštevníci sa ponárajú do digitálnej rekonštrukcie Tutanchamonovej hrobky počas imerznej výstavy v Bratislave.
Kultúra

Presne pred 103 rokmi objavili Tutanchamonovu hrobku: Poklady faraóna môžete vidieť aj na Slovensku

5. novembra 2025
Skupina INEKAFE v ateliéri počas fotenia, členovia kapely pózujú v uvoľnenej atmosfére v čiernobielom prevedení.
Hudba

INEKAFE dojímajú novinkou Keď odchádza niekto. Vratko Rohoň venoval skladbu svojim starým rodičom

31. októbra 2025
Obálky kníh novembra – Emočný tréning, Alchemised, Cesta šamana, Vianoce na zamatových labkách a H od Bernarda Miniera na jesennom pozadí.
Titulka

Najlepšie knihy novembra: Príbehy, ktoré vás zmenia, rozosmejú aj dojmú

30. októbra 2025
Halloweenska dekorácia kostlivca v klobúku v osvetlenom parku Wonderland.
Kultúra

Zábavný park Wonderland sa mení na svet plný duchov, strašidiel a kúziel

30. októbra 2025
Žena pózuje v rozsvietenom svetelnom lietadle počas výstavy Story of Lights.
Kultúra

Rozžiarené Slovensko: Európsky projekt Story of Lights prináša magické svetelné príbehy do Komárna a Serede

27. októbra 2025
REKLAMA
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909
LIFEZONE.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt