LIFEZONE.sk LOGO
Aktuálne správy
štvrtok, 13 novembra, 2025
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Jablková bábovka s vanilkovým krémom vo vnútri: Lahodné jesenné prekvapenie

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. septembra 2025 09:07
Celá jablková bábovka posypaná práškovým cukrom, servírovaná na rustikálnom tanieri s jesennými listami, jablkom a škoricou v pozadí.

Jablková bábovka s vanilkovým krémom vo vnútri – jesenný recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri

Táto bábovka spája šťavnaté jablká s jemným vanilkovým krémom, ktorý sa ukrýva vo vnútri. Vzniká tak dezert, ktorý je nielen vláčny a aromatický, ale aj príjemne krémový. Skvelá voľba na jesennú nedeľnú chvíľku s rodinou.

REKLAMA

Čas prípravy: 35 minút
Počet porcií: 10–12
Náročnosť: stredná

Ingrediencie

Na cesto

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 80 ml rastlinného oleja
  • 120 ml mlieka
  • 2 stredne veľké jablká (nahrubo postrúhané)
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 ČL mletej škorice
  • štipka soli

Na vanilkový krém

  • 250 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingu v prášku
  • 2 PL cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 50 g masla

Na dokončenie

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Najskôr pripravte krém: v 200 ml mlieka uvarte puding podľa návodu s cukrom a vanilkovým extraktom. Do ešte teplého pudingu vmiešajte maslo a nechajte vychladnúť.
  2. Jablká ošúpte, nastrúhajte a nechajte odkvapkať prebytočnú šťavu.
  3. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu a štipku soli.
  4. V druhej miske vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte olej a mlieko. Potom vmiešajte jablká.
  5. Spojte suchú a tekutú zmes, aby vzniklo hladké cesto.
  6. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy nalejte polovicu cesta, navrstvite vanilkový krém a zakryte zvyškom cesta.
  7. Pečte pri 175 °C približne 50–55 minút. Skontrolujte špajľou.
  8. Vychladnutú bábovku posypte práškovým cukrom.

Tipy a variácie

  • Do vanilkového krému môžete pridať trochu rumu alebo šľahačkovej smotany pre jemnejšiu chuť.
  • Ak chcete extra chrumkavý efekt, posypte povrch bábovky mandľovými lupienkami pred pečením.
  • Jablká môžete nahradiť hruškami pre jemnejší ovocný tón.

Nutričné údaje na 1 porciu
Kalórie: cca 280 kcal
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 38 g
Tuky: 12 g

Knižné novinky 2025

Veštica

Veštica

Dominik Dán

14,90 € Viac →
Smaragdové slzy

Smaragdové slzy

Jana Pronská

14,37 € Viac →
Vnútorná záležitosť

Vnútorná záležitosť

Daniel Silva

15,22 € Viac →
Vyvrheľ

Vyvrheľ

Jørn Lier Horst a Thomas Enger

14,41 € Viac →
Návrat domov

Návrat domov

Julie Klassen

17,11 € Viac →
Nájomníčka

Nájomníčka

Freida McFadden

15,22 € Viac →
Vianoce na Manhattane

Vianoce na Manhattane

Julie Caplin

17,84 € Viac →
Dievča z kalendára

Dievča z kalendára

Sebastian Fitzek

21,17 € Viac →
Zabudni na mňa

Zabudni na mňa

K.M. Moronova

16,92 € Viac →
H

H

Bernard Minier

24,42 € Viac →
REKLAMA

Vyskúšajte túto bábovku s lahodným vanilkovým prekvapením vo vnútri a dajte nám vedieť, či ju máte radšej ešte teplú alebo vychladenú.

FAQ: Najčastejšie otázky o jablkovej bábovke s vanilkovým krémom

Dá sa vanilkový krém pripraviť aj deň vopred?

Áno, krém môžete pripraviť vopred a uskladniť v chladničke.

Čím možno nahradiť jablká v recepte?

Jablká môžete nahradiť hruškami alebo broskyňami pre jemnejší tón.

Ako zabrániť vytečeniu krému počas pečenia?

Dôležité je, aby bol krém dostatočne hustý a cesto pevne uzavrelo jeho vrstvu.

Hodí sa táto bábovka aj na slávnostný stôl?

Určite, s posypom mandľových lupienkov a práškového cukru vyzerá veľmi elegantne.

Dá sa recept pripraviť aj bez lepku?

Áno, použite bezlepkovú múku vhodnú na pečenie.

Ako skladovať bábovku, aby ostala vláčna?

Najlepšie v uzatvorenej nádobe pri izbovej teplote, vydrží 2–3 dni.

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Ďalšie články

Marshmallow duchovia obalení v bielej čokoláde s čiernymi očami, napichnutí na paličkách a naaranžovaní na drevenom stole.
Kuchyňa

Marshmallow duchovia v bielej čokoláde: Jednoduchý a roztomilý halloweensky dezert

29. októbra 2025
Orechové cookies zdobené bielou čokoládou v tvare pavúčej siete, naaranžované na tmavom drevenom povrchu.
Kuchyňa

Halloween orechové cookies s pavúčou sieťou z bielej čokolády: Krehké a voňavé

29. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare prstov s mandľovými nechtami, ozdobené malinovým džemom pripomínajúcim krv, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Halloweenske prsty: Maslové sušienky s mandľovými nechtami a krvavým džemom

29. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s bielkovým krémom v tvare duchov a čokoládovými očkami, naaranžované na drevenom stole s malou tekvicou a pavúkom v pozadí.
Kuchyňa

Halloween cupcakes s duchmi: Čokoládové mafiny s bielkovým krémom

28. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare lebky s vytlačenými detailmi očí a zubov, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Strašidelné lebkové sušienky: Jednoduché maslové keksíky na Halloween

28. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s maslovým krémom, preliate červeným malinovým džemom pripomínajúcim krv, ozdobené realistickými cukrovými očami, naaranžované s tekvicou a pavúkom.
Kuchyňa

Strašidelné cupcakes s očami: Čokoládové muffiny s malinovou krvou

28. októbra 2025
Tekvicový cheesecake s čokoládovou pavučinou na vrchu, položený na hnedý tanier, s dekoráciami pavúkov, duchov a malej tekvice v pozadí.
Kuchyňa

Helloween tekvicový cheesecake: Jemný, krémový a ideálny na jeseň

27. októbra 2025
Halloweenske čokoládové brownies ozdobené duchom, pavučinou, nápisom RIP a cukrovými očami, podávané na papieri s mini tekvičkami v pozadí.
Kuchyňa

Halloween Brownies: Strašidelne dobré a čokoládovo vláčne

27. októbra 2025
Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu
Kuchyňa

Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu

15. októbra 2025
Jesenný food flatlay: miska ovsenej kaše s jablkom, orechmi a granátovým jablkom, šálka čaju s plátkom pomaranča, figy, jablko, lieskovce a jesenné listy na drevenom stole
Kuchyňa

Styling jesenných raňajok: Ovsená kaša, čaj a ovocie ako z časopisu

15. októbra 2025
Návštevníci sa ponárajú do digitálnej rekonštrukcie Tutanchamonovej hrobky počas imerznej výstavy v Bratislave.
Kultúra

Presne pred 103 rokmi objavili Tutanchamonovu hrobku: Poklady faraóna môžete vidieť aj na Slovensku

5. novembra 2025
Skupina INEKAFE v ateliéri počas fotenia, členovia kapely pózujú v uvoľnenej atmosfére v čiernobielom prevedení.
Hudba

INEKAFE dojímajú novinkou Keď odchádza niekto. Vratko Rohoň venoval skladbu svojim starým rodičom

31. októbra 2025
Obálky kníh novembra – Emočný tréning, Alchemised, Cesta šamana, Vianoce na zamatových labkách a H od Bernarda Miniera na jesennom pozadí.
Titulka

Najlepšie knihy novembra: Príbehy, ktoré vás zmenia, rozosmejú aj dojmú

30. októbra 2025
Halloweenska dekorácia kostlivca v klobúku v osvetlenom parku Wonderland.
Kultúra

Zábavný park Wonderland sa mení na svet plný duchov, strašidiel a kúziel

30. októbra 2025
Žena pózuje v rozsvietenom svetelnom lietadle počas výstavy Story of Lights.
Kultúra

Rozžiarené Slovensko: Európsky projekt Story of Lights prináša magické svetelné príbehy do Komárna a Serede

27. októbra 2025
REKLAMA
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909
LIFEZONE.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt