LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result

Jahodový quiche, nezvyčajné, ale chutné spojenie

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
25. apríla 2024
Recept

Recept

Jahodový quiche je netradičný, ale nesmierne chutný experiment, ktorý spája sladké jahody s pikantnými a slanými prvkami klasickej quiche. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú niečo odlišné a chcú prekvapiť svojich hostí pri špeciálnych príležitostiach. Sladké jahody v kombinácii so slanou chuťou syra a krehkým cestom poskytujú jedinečný gastronomický zážitok.

Ingrediencie

  • Pre cesto:
    • 200 g hladkej múky
    • 100 g studeného masla, nakrájaného na kocky
    • 1/4 čajovej lyžičky soli
    • 3-4 lyžice studenej vody
  • Pre náplň:
    • 150 g čerstvých jahôd, nakrájaných
    • 100 g kozieho syra, rozdrobeného
    • 4 veľké vajcia
    • 200 ml smotany na šľahanie
    • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
    • 1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška
    • Niekoľko listov čerstvej bazalky, na ozdobu

Postup

  1. Príprava cesta: V miske zmiešajte múku a soľ. Pridajte studené maslo a s pomocou prstov alebo pekárskeho robotu pracujte, kým zmes nezačne pripomínať hrubú strúhanku. Postupne pridávajte studenú vodu, až kým sa cesto nezačne spájať. Tvarujte cesto do gule, zabaľte do plastovej fólie a nechajte v chladničke odpočívať aspoň 1 hodinu.
  2. Vytvorenie quiche a pečenie: Cesto vyvaľkajte a prispôsobte do formy na quiche alebo koláč. Na dno rovnomerne rozložte nakrájané jahody a rozdrobený kozí syr. V miske vyšľahajte vajcia so smotanou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Túto zmes nalejte na jahody a syr v cestovom plášti. Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 35-40 minút, alebo kým povrch quiche nie je pevný a zlatistý. Pred podávaním nechajte quiche vychladnúť na miernu teplotu a ozdobte čerstvou bazalkou.

Jahodový quiche predstavuje odvážnu, ale chutnú kombináciu, ktorá zvýrazní každú hostinu. Jeho jedinečná chuť a atraktívny vzhľad zaručene upútajú pozornosť a ponúknu novú chuťovú skúsenosť všetkým, ktorí ho ochutnajú.

★★★★★ (4.6/5 z 28 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!

Ďalšie články

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Jarné zeleninové rizoto s bylinkami je krásny spôsob, ako privítať príchod jarnej sezóny do vašej kuchyne. Tento recept využíva sviežosť...

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Veľká noc je sviatkom jari, nových začiatkov a rodinných stretnutí. A čo by to bolo za veľkonočný stôl bez vône...

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Veľká noc na Slovensku nie je len o maľovaných vajíčkach, korbáčoch a voňavom údenom mäse. Je to aj o chvíľach,...

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Veľká noc je sviatok plný symboliky, duchovného zastavenia a rodinnej pohody. No popri duchovnom rozmere hrá dôležitú úlohu aj gastronomická...

Prečo sa neje mäso na Veľký piatok a čo tým vlastne vyjadrujeme

Veľký piatok patrí medzi najdôležitejšie dni kresťanského roka. Je to čas, keď sa kresťania na celom svete zastavujú a rozjímajú...

Nemá žiadnu právomoc kritizovať suverénneho premiéra, ohradil sa Fico voči výroku europoslankyne Kallasovej

Matovič, Mikulec a Grendel navštívili Kyjev. Slovensko nie je len Fico, vyhlásil Matovič – VIDEO

Fico sa stretol v Moskve s Putinom, potvrdenie vďačnosti osloboditeľom považuje za vlasteneckú povinnosť – FOTO

Ministerstvo vnútra ide za milióny eur vymieňať počítače. Je to investícia do štátu aj systému, vyhlásil Šutaj Eštok

SaS žiada o verejné vypočutie kandidátov na post generálneho riaditeľa STVR

Vatikán zverejnil program pápeža Leva XIV. Prezradil aj dátum inauguračnej omše, bude už čoskoro

Americký prezident sa chce stretnúť s „fantastickou“ Ursulou von der Leyenovou

V Košiciach po druhýkrát udelili cenu PRO URBE. Prevzal ju arcibiskup Bober

Novozvolený pápež Lev XIV. plánoval ešte ako kardinál navštíviť Slovensko, konkláve plány zmenilo

Richard Raši slávnostne otvoril nové centrum v Medzilaborciach. Zlepší služby a šetrí peniaze samosprávam – FOTO

  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909