Koláče inšpirované obľúbenými sladkosťami sú čoraz populárnejšie a Kinder Bueno rozhodne patrí medzi najväčšie hity. Tento koláč Kinder Bueno je kombináciou jemného korpusu, krémovej náplne a čokoládovej polevy, ktoré spolu vytvárajú dokonalú harmóniu chutí. Ideálny na rodinné oslavy, sviatky či len tak, keď máte chuť na niečo výnimočné. A čo je najlepšie? Jeho príprava je jednoduchšia, než sa zdá!
Čo potrebujete na prípravu: ingrediencie, ktoré nesmú chýbať
Na korpus:
- 4 vajcia
- 150 g kryštálového cukru
- 120 g hladkej múky
- 30 g kakaového prášku
- 1 ČL prášku do pečiva
Na náplň:
- 250 g mascarpone
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 100 g mletých lieskových orieškov
- 3 PL práškového cukru
- 2 PL čokoládového krému (napríklad Nutella)
Na polevu:
- 150 g tmavej čokolády
- 50 g bielej čokolády
- 1 PL rastlinného oleja
Postup: krok za krokom k dokonalému Kinder Bueno koláču
- Príprava korpusu
Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si okrúhlu formu (priemer cca 24 cm) vystlanú papierom na pečenie. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom do hustej peny. Jemne vmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva. Hotové cesto nalejte do formy a pečte približne 25 minút. Po upečení nechajte korpus úplne vychladnúť. - Príprava krému
V mise vyšľahajte šľahačkovú smotanu na tuhú konzistenciu. V druhej miske zmiešajte mascarpone, práškový cukor, mleté lieskové oriešky a čokoládový krém. Do tejto zmesi opatrne vmiešajte šľahačku. Krém naneste na vychladnutý korpus a rovnomerne rozotrite. - Dokončenie polevou
Roztopte tmavú čokoládu s lyžicou oleja nad parou alebo v mikrovlnke. Čokoládou polejte povrch koláča a nechajte ju trochu stuhnúť. Nakoniec roztopte bielu čokoládu, prelejte ju do zdobiaceho sáčku alebo lyžičkou vytvorte jemné vzory na tmavej čokoláde. - Chladenie a servírovanie
Koláč dajte na minimálne 2 hodiny do chladničky, aby krém a poleva stuhli. Pred podávaním môžete ozdobiť kúskami Kinder Bueno tyčiniek alebo nastrúhanou čokoládou.
Koláč, ktorý očarí všetky generácie
Kinder Bueno koláč je skvelou voľbou, keď chcete pohostiť blízkych niečím naozaj výnimočným. Kombinácia orieškového krému, čokolády a jemného korpusu pripomenie chuť obľúbenej sladkosti, no zároveň dodá dezertu nový rozmer. Tento recept zvládne aj menej skúsený pekár a výsledok rozhodne stojí za to!