LIFEZONE.sk LOGO
Aktuálne správy
pondelok, 17 novembra, 2025
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Najdokonalejšie vianočné medové rezy – sladký zákusok plný krémovej náplne

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
04. septembra 2024 12:00
Tanier plný tradičných vianočných koláčikov ozdobených bielou polevou, obklopený vianočnými ozdobami, škoricou a sušenými pomarančmi. Ruka siaha po hviezdičkovom koláčiku.

Vianočné recepty plné chutí

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri

Ak hľadáte výborné medové rezy, ktoré vás ohromia svojou jemnosťou a bohatou chuťou, tento recept je pre vás ako stvorený. Rozprávkové medové rezy sú ideálnym dezertom na vianočný stôl, keď chcete svojich blízkych prekvapiť niečím skutočne výnimočným. Tento sladký zákusok, zložený z tenkých vrstiev medového cesta a lahodnej krémovej náplne, je neodmysliteľnou súčasťou vianočných sviatkov. Jednoduché medové rezy sú navyše receptom, ktorý zvládne aj začiatočník v pečení, a to vďaka nášmu detailnému návodu. Nechajte sa uniesť chuťami babičkiných medových rezov, ktoré vás vrátia do detstva, a vytvorte si doma tie najdokonalejšie medové rezy, na ktoré vaša rodina nikdy nezabudne.

REKLAMA

Ingrediencie

Na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 100 g masla
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 3 lyžice mlieka

Na krém:

  • 500 ml mlieka
  • 5 lyžíc krupicového cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 250 g masla
  • 100 g práškového cukru

Na polevu:

  • 200 g horkej čokolády
  • 50 g masla

Postup

Príprava cesta:

  1. Príprava medového cesta: Vo veľkej miske zmiešajte múku, práškový cukor a sódu bikarbónu. Pridajte vajcia, maslo, med a mlieko. Všetko dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto. Cesto rozdeľte na štyri rovnaké časti.
  2. Pečenie plátov: Každú časť cesta rozvaľkajte na tenký plát a upečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 5-7 minút, až kým pláty nezačnú jemne zlatnúť. Upečené pláty nechajte vychladnúť.

Príprava krému:

  1. Varenie pudingu: V mlieku rozmiešajte vanilkový pudingový prášok a cukor. Varte na miernom ohni, kým puding nezhustne. Potom ho nechajte úplne vychladnúť.
  2. Krémová náplň: V miske vyšľahajte maslo s práškovým cukrom do peny. Postupne pridávajte vychladnutý puding a šľahajte, kým nevznikne hladký krém.

Zostavenie medových rezov:

  1. Vrstvenie: Na prvý plát cesta naneste tretinu krému a rovnomerne ho rozotrite. Prikryte druhým plátom cesta a opakujte postup, až kým nepoužijete všetky pláty a krém.
  2. Poleva: Horkú čokoládu rozpustite s maslom vo vodnom kúpeli a nalejte na vrch posledného plátu. Rozotrite dohladka.
  3. Zrenie: Medové rezy nechajte odležať v chladničke aspoň 24 hodín, aby sa všetky chute dokonale prepojili a cesto zvláčnelo.

Teraz máte pripravené najdokonalejšie medové rezy, ktoré si vychutnáte počas vianočných sviatkov. Tento dezert sa stane neoddeliteľnou súčasťou vašej vianočnej tradície. Skúste tento recept a prekvapte svoju rodinu rozprávkovými medovými rezmi ako od babičky!

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Ďalšie články

Marshmallow duchovia obalení v bielej čokoláde s čiernymi očami, napichnutí na paličkách a naaranžovaní na drevenom stole.
Kuchyňa

Marshmallow duchovia v bielej čokoláde: Jednoduchý a roztomilý halloweensky dezert

29. októbra 2025
Orechové cookies zdobené bielou čokoládou v tvare pavúčej siete, naaranžované na tmavom drevenom povrchu.
Kuchyňa

Halloween orechové cookies s pavúčou sieťou z bielej čokolády: Krehké a voňavé

29. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare prstov s mandľovými nechtami, ozdobené malinovým džemom pripomínajúcim krv, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Halloweenske prsty: Maslové sušienky s mandľovými nechtami a krvavým džemom

29. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s bielkovým krémom v tvare duchov a čokoládovými očkami, naaranžované na drevenom stole s malou tekvicou a pavúkom v pozadí.
Kuchyňa

Halloween cupcakes s duchmi: Čokoládové mafiny s bielkovým krémom

28. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare lebky s vytlačenými detailmi očí a zubov, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Strašidelné lebkové sušienky: Jednoduché maslové keksíky na Halloween

28. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s maslovým krémom, preliate červeným malinovým džemom pripomínajúcim krv, ozdobené realistickými cukrovými očami, naaranžované s tekvicou a pavúkom.
Kuchyňa

Strašidelné cupcakes s očami: Čokoládové muffiny s malinovou krvou

28. októbra 2025
Tekvicový cheesecake s čokoládovou pavučinou na vrchu, položený na hnedý tanier, s dekoráciami pavúkov, duchov a malej tekvice v pozadí.
Kuchyňa

Helloween tekvicový cheesecake: Jemný, krémový a ideálny na jeseň

27. októbra 2025
Halloweenske čokoládové brownies ozdobené duchom, pavučinou, nápisom RIP a cukrovými očami, podávané na papieri s mini tekvičkami v pozadí.
Kuchyňa

Halloween Brownies: Strašidelne dobré a čokoládovo vláčne

27. októbra 2025
Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu
Kuchyňa

Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu

15. októbra 2025
Jesenný food flatlay: miska ovsenej kaše s jablkom, orechmi a granátovým jablkom, šálka čaju s plátkom pomaranča, figy, jablko, lieskovce a jesenné listy na drevenom stole
Kuchyňa

Styling jesenných raňajok: Ovsená kaša, čaj a ovocie ako z časopisu

15. októbra 2025
Portrét speváčky Márie Čírovej pri zrkadle s jemným líčením a elegantnými vlnami.
Hudba

Mária Čírová predstavuje svoju autorskú vôňu AMARI a štartuje najväčšie Vianočné turné

17. novembra 2025
Návštevníci sa ponárajú do digitálnej rekonštrukcie Tutanchamonovej hrobky počas imerznej výstavy v Bratislave.
Kultúra

Presne pred 103 rokmi objavili Tutanchamonovu hrobku: Poklady faraóna môžete vidieť aj na Slovensku

5. novembra 2025
Skupina INEKAFE v ateliéri počas fotenia, členovia kapely pózujú v uvoľnenej atmosfére v čiernobielom prevedení.
Hudba

INEKAFE dojímajú novinkou Keď odchádza niekto. Vratko Rohoň venoval skladbu svojim starým rodičom

31. októbra 2025
Obálky kníh novembra – Emočný tréning, Alchemised, Cesta šamana, Vianoce na zamatových labkách a H od Bernarda Miniera na jesennom pozadí.
Titulka

Najlepšie knihy novembra: Príbehy, ktoré vás zmenia, rozosmejú aj dojmú

30. októbra 2025
Halloweenska dekorácia kostlivca v klobúku v osvetlenom parku Wonderland.
Kultúra

Zábavný park Wonderland sa mení na svet plný duchov, strašidiel a kúziel

30. októbra 2025
REKLAMA
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909
LIFEZONE.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt