Preskočiť na obsah

Neodolateľný Kinder Bueno koláč: recept, ktorý očarí každého

Tanier plný tradičných vianočných koláčikov ozdobených bielou polevou, obklopený vianočnými ozdobami, škoricou a sušenými pomarančmi. Ruka siaha po hviezdičkovom koláčiku.
REKLAMA

Koláče inšpirované obľúbenými sladkosťami sú čoraz populárnejšie a Kinder Bueno rozhodne patrí medzi najväčšie hity. Tento koláč Kinder Bueno je kombináciou jemného korpusu, krémovej náplne a čokoládovej polevy, ktoré spolu vytvárajú dokonalú harmóniu chutí. Ideálny na rodinné oslavy, sviatky či len tak, keď máte chuť na niečo výnimočné. A čo je najlepšie? Jeho príprava je jednoduchšia, než sa zdá!

Čo potrebujete na prípravu: ingrediencie, ktoré nesmú chýbať

Na korpus:

  • vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 30 g kakaového prášku
  • 1 ČL prášku do pečiva

Na náplň:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g mletých lieskových orieškov
  • 3 PL práškového cukru
  • 2 PL čokoládového krému (napríklad Nutella)

Na polevu:

  • 150 g tmavej čokolády
  • 50 g bielej čokolády
  • 1 PL rastlinného oleja

Postup: krok za krokom k dokonalému Kinder Bueno koláču

  1. Príprava korpusu
    Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si okrúhlu formu (priemer cca 24 cm) vystlanú papierom na pečenie. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom do hustej peny. Jemne vmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva. Hotové cesto nalejte do formy a pečte približne 25 minút. Po upečení nechajte korpus úplne vychladnúť.
  2. Príprava krému
    V mise vyšľahajte šľahačkovú smotanu na tuhú konzistenciu. V druhej miske zmiešajte mascarpone, práškový cukor, mleté lieskové oriešky a čokoládový krém. Do tejto zmesi opatrne vmiešajte šľahačku. Krém naneste na vychladnutý korpus a rovnomerne rozotrite.
  3. Dokončenie polevou
    Roztopte tmavú čokoládu s lyžicou oleja nad parou alebo v mikrovlnke. Čokoládou polejte povrch koláča a nechajte ju trochu stuhnúť. Nakoniec roztopte bielu čokoládu, prelejte ju do zdobiaceho sáčku alebo lyžičkou vytvorte jemné vzory na tmavej čokoláde.
  4. Chladenie a servírovanie
    Koláč dajte na minimálne 2 hodiny do chladničky, aby krém a poleva stuhli. Pred podávaním môžete ozdobiť kúskami Kinder Bueno tyčiniek alebo nastrúhanou čokoládou.

Koláč, ktorý očarí všetky generácie

Kinder Bueno koláč je skvelou voľbou, keď chcete pohostiť blízkych niečím naozaj výnimočným. Kombinácia orieškového krému, čokolády a jemného korpusu pripomenie chuť obľúbenej sladkosti, no zároveň dodá dezertu nový rozmer. Tento recept zvládne aj menej skúsený pekár a výsledok rozhodne stojí za to!

REKLAMA
Zdielať tento článok

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.