LIFEZONE.sk LOGO
Aktuálne správy
štvrtok, 13 novembra, 2025
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Kiwi-mätový cheesecake: Svieži nepečený dezert s dotykom exotiky

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
29. augusta 2025 08:38
Nepečený kiwi-mätový cheesecake na sušienkovom základe, zdobený plátkami čerstvého kiwi a lístkami mäty, servírovaný na bielom tanieri.

Kiwi-mätový cheesecake – svieži nepečený dezert s dotykom exotiky

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri

Kiwi-mätový cheesecake je jemný, nepečený koláč s osviežujúcou kombináciou šťavnatého kiwi a sviežej mäty. Tento dezert je ako stvorený na teplé dni – krémový, ľahký a príjemne chladivý. Prekvapí nielen chuťou, ale aj svojím sviežozeleným vzhľadom.

REKLAMA

Čas prípravy: 25 minút
Chladenie: min. 4 hodiny (ideálne cez noc)
Počet porcií: 10
Náročnosť: stredná

Ingrediencie

Na korpus

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g roztopeného masla

Na krém

  • 400 g krémového syra (napr. Philadelphia)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3–4 kiwi (olúpané, rozmixované na pyré)
  • 1 hrsť čerstvej mäty (nasekaná)
  • 1 balíček želatíny (alebo 2 PL práškovej)
  • 3 PL vody
  • šťava z 1/2 limetky (voliteľne)

Na ozdobu

  • plátky kiwi
  • lístky mäty
  • želé z kiwi alebo limetková poleva (voliteľné)

Postup

  1. Rozdrvte sušienky na jemno a premiešajte s roztopeným maslom. Natlačte zmes do formy (Ø 22–24 cm) vyloženej papierom. Dajte do chladničky na 10 minút.
  2. Želatína: Nechajte ju napučať v 3 PL vody a potom jemne zohrejte, kým sa rozpustí (nevariť!).
  3. Vyšľahajte smotanu do tuha. V inej miske zmiešajte krémový syr s cukrom, vanilkou, kiwi pyré, limetkovou šťavou a nasekanou mätou.
  4. Vmiešajte rozpustenú želatínu a potom opatrne aj šľahačku.
  5. Krém naneste na korpus, uhlaďte a nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny (ideálne cez noc).
  6. Ozdobte plátkami kiwi, lístkami mäty alebo želé polevou.

Tipy a variácie

  • Ak chceš výraznejšiu farbu, môžeš pridať kvapku zelenej potravinárskej farby (prírodnej).
  • Pre ešte sviežejšiu chuť pridaj aj citrónovú alebo limetkovú kôru.
  • Cheesecake výborne chutí aj vo verzii do pohárov – „na lyžičku“.

Nutričné údaje na 1 porciu
Kalórie: cca 270 kcal
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 22 g
Tuky: 18 g

Knižné novinky 2025

Veštica

Veštica

Dominik Dán

14,90 € Viac →
Smaragdové slzy

Smaragdové slzy

Jana Pronská

14,37 € Viac →
Vnútorná záležitosť

Vnútorná záležitosť

Daniel Silva

15,22 € Viac →
Vyvrheľ

Vyvrheľ

Jørn Lier Horst a Thomas Enger

14,41 € Viac →
Návrat domov

Návrat domov

Julie Klassen

17,11 € Viac →
Nájomníčka

Nájomníčka

Freida McFadden

15,22 € Viac →
Vianoce na Manhattane

Vianoce na Manhattane

Julie Caplin

17,84 € Viac →
Dievča z kalendára

Dievča z kalendára

Sebastian Fitzek

21,17 € Viac →
Zabudni na mňa

Zabudni na mňa

K.M. Moronova

16,92 € Viac →
H

H

Bernard Minier

24,42 € Viac →
REKLAMA

Vyskúšajte kiwi-mätový cheesecake – svieži, ovocný a krásne zelený dezert, ktorý osvieži telo aj dušu. Perfektný na jar, leto aj špeciálne príležitosti!

FAQ: Najčastejšie otázky o kiwi-mätovom cheesecake

Môžem použiť mrazené kiwi?

Neodporúčame – po rozmrazení stráca chuť aj konzistenciu, najlepšie je čerstvé.

Dá sa cheesecake pripraviť bez želatíny?

Áno, môžete použiť agar alebo pripraviť pohárovú verziu bez stuhnutia.

Ako dlho vydrží cheesecake v chladničke?

Ideálne 2–3 dni, prikrytý, aby neabsorboval pachy z chladničky.

Dá sa cheesecake pripraviť aj do pohárov?

Samozrejme, vrstvením krému a korpusu získate dezert „na lyžičku“.

Čím môžem zvýrazniť sviežosť koláča?

Pridajte limetkovú alebo citrónovú kôru pre ešte intenzívnejšiu chuť.

Ako dosiahnuť výraznejšiu zelenú farbu?

Môžete pridať prírodné zelené farbivo alebo špenátový prášok.

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Ďalšie články

Marshmallow duchovia obalení v bielej čokoláde s čiernymi očami, napichnutí na paličkách a naaranžovaní na drevenom stole.
Kuchyňa

Marshmallow duchovia v bielej čokoláde: Jednoduchý a roztomilý halloweensky dezert

29. októbra 2025
Orechové cookies zdobené bielou čokoládou v tvare pavúčej siete, naaranžované na tmavom drevenom povrchu.
Kuchyňa

Halloween orechové cookies s pavúčou sieťou z bielej čokolády: Krehké a voňavé

29. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare prstov s mandľovými nechtami, ozdobené malinovým džemom pripomínajúcim krv, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Halloweenske prsty: Maslové sušienky s mandľovými nechtami a krvavým džemom

29. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s bielkovým krémom v tvare duchov a čokoládovými očkami, naaranžované na drevenom stole s malou tekvicou a pavúkom v pozadí.
Kuchyňa

Halloween cupcakes s duchmi: Čokoládové mafiny s bielkovým krémom

28. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare lebky s vytlačenými detailmi očí a zubov, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Strašidelné lebkové sušienky: Jednoduché maslové keksíky na Halloween

28. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s maslovým krémom, preliate červeným malinovým džemom pripomínajúcim krv, ozdobené realistickými cukrovými očami, naaranžované s tekvicou a pavúkom.
Kuchyňa

Strašidelné cupcakes s očami: Čokoládové muffiny s malinovou krvou

28. októbra 2025
Tekvicový cheesecake s čokoládovou pavučinou na vrchu, položený na hnedý tanier, s dekoráciami pavúkov, duchov a malej tekvice v pozadí.
Kuchyňa

Helloween tekvicový cheesecake: Jemný, krémový a ideálny na jeseň

27. októbra 2025
Halloweenske čokoládové brownies ozdobené duchom, pavučinou, nápisom RIP a cukrovými očami, podávané na papieri s mini tekvičkami v pozadí.
Kuchyňa

Halloween Brownies: Strašidelne dobré a čokoládovo vláčne

27. októbra 2025
Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu
Kuchyňa

Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu

15. októbra 2025
Jesenný food flatlay: miska ovsenej kaše s jablkom, orechmi a granátovým jablkom, šálka čaju s plátkom pomaranča, figy, jablko, lieskovce a jesenné listy na drevenom stole
Kuchyňa

Styling jesenných raňajok: Ovsená kaša, čaj a ovocie ako z časopisu

15. októbra 2025
Návštevníci sa ponárajú do digitálnej rekonštrukcie Tutanchamonovej hrobky počas imerznej výstavy v Bratislave.
Kultúra

Presne pred 103 rokmi objavili Tutanchamonovu hrobku: Poklady faraóna môžete vidieť aj na Slovensku

5. novembra 2025
Skupina INEKAFE v ateliéri počas fotenia, členovia kapely pózujú v uvoľnenej atmosfére v čiernobielom prevedení.
Hudba

INEKAFE dojímajú novinkou Keď odchádza niekto. Vratko Rohoň venoval skladbu svojim starým rodičom

31. októbra 2025
Obálky kníh novembra – Emočný tréning, Alchemised, Cesta šamana, Vianoce na zamatových labkách a H od Bernarda Miniera na jesennom pozadí.
Titulka

Najlepšie knihy novembra: Príbehy, ktoré vás zmenia, rozosmejú aj dojmú

30. októbra 2025
Halloweenska dekorácia kostlivca v klobúku v osvetlenom parku Wonderland.
Kultúra

Zábavný park Wonderland sa mení na svet plný duchov, strašidiel a kúziel

30. októbra 2025
Žena pózuje v rozsvietenom svetelnom lietadle počas výstavy Story of Lights.
Kultúra

Rozžiarené Slovensko: Európsky projekt Story of Lights prináša magické svetelné príbehy do Komárna a Serede

27. októbra 2025
REKLAMA
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909
LIFEZONE.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt