• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
utorok, 1 júla, 2025
No Result
View All Result
LIFEZONE.sk
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Klasický New York cheesecake, recept na bohatý a krémový dezert

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Klasický New York cheesecake je ikonou amerických dezertov, známy svojou bohatou, krémovou textúrou a jemnou vanilkovou chuťou na chrumkavej sušienkovej základni. Tento cheesecake je perfektný pre špeciálne príležitosti alebo len tak pre potešenie vašich chuťových pohárikov. Jeho príprava si vyžaduje trochu trpezlivosti, ale výsledok stojí za to. Klasický New York cheesecake je vysoký, s bohatou plnkou a maslovou, chrumkavou základňou, ktorá perfektne dopĺňa jeho krémovosť. Ideálny je sám o sebe, alebo podávaný s čerstvým ovocím.

REKLAMA

Ingrediencie

Základ:

  • 1 a 1/2 šálky mletých Graham sušienok
  • 1/3 šálky rozpusteného masla
  • 1/4 šálky cukru

Plnka:

  • 900 g krémového syra, zmäkčeného
  • 1 šálka cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
  • 4 veľké vajcia
  • 2/3 šálky smotany

Postup

  1. Príprava základu: Rozohrejte rúru na 175°C. V mise zmiešajte mleté sušienky, rozpustené maslo a cukor. Zmes dôkladne premiešajte, aby boli sušienky dobre pokryté maslom a cukrom. Túto zmes potom pevne vtlačte na dno a čiastočne aj po bokoch formy na tortu s priemerom 23 cm, ktorá sa dá odopnúť. Pečte základ v predhriatej rúre asi 10 minút, potom vyberte a nechajte vychladnúť.
  2. Príprava plnky: V ďalšej veľkej mise vyšľahajte zmäkčený krémový syr s cukrom, vanilkovým extraktom a citrónovou šťavou, kým zmes nebude hladká a bez hrudiek. Postupne pridávajte vajcia, pričom každé vajce dobre zapracujte do zmesi pred pridaním ďalšieho. Nakoniec zašľahajte smotanu, kým nebude plnka hladká. Plnku vylejte na vychladnutý základ.
  3. Pečenie cheesecakeu: Cheesecake pečte v rúre nastavenej na 160°C po dobu približne 1 hodiny a 10 minút alebo kým streď koláča nebude pevný, ale stále trochu vláčny, keď sa jemne zatrasie formou. Po dopečení nechajte cheesecake v rúre s otvorenými dvierkami, aby pomaly vychladol a minimalizovali sa tak praskliny na povrchu. Po vychladení cheesecake umiestnite do chladničky aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc.

Podávajte chladený, s čerstvým ovocím alebo s vašou obľúbenou ovocnou polevou pre dokonalý gurmánsky zážitok. Klasický New York cheesecake je vždy obľúbeným dezertom, ktorý poteší každého milovníka sladkostí.

★★★★★ (4.9/5 z 51 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Ovocná bublanina ako od babičky: Vôňa detstva, ktorá vám rozžiari deň

Kuchyňa

Domáca levanduľová limonáda: Osvieženie, ktoré pohladí chuť aj dušu

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Rodina a vzťahy

Letné prázdniny s deťmi: Ako si ich užiť bez stresu a vytvoriť spomienky na celý život

Leto prináša so sebou dlhé dni, teplé večery a nekonečné možnosti, ako stráviť čas spolu s rodinou. No pre mnohých...

Read moreDetails

Ovocná bublanina ako od babičky: Vôňa detstva, ktorá vám rozžiari deň

Dovolenkový rozpočet ako kľúč k slobode a radosti z cestovania

Domáca levanduľová limonáda: Osvieženie, ktoré pohladí chuť aj dušu

Dáma z Montparnassu: Príbeh Simone de Beauvoir, ktorý otriasol Parížom aj svetom

Táto kniha vás môže zachrániť: Prečo by ste mali spoznať rady najpopulárnejšieho chirurga na TikToku

Spev zlomeného mesiaca je krvavá jazda, ktorá vám zlomí srdce a už ho nikdy nedá dokopy

Prechádzka v parku, ktorá vás zmení navždy

Na čo nezabudnúť pri príprave auta na cestu na dovolenku?

Na čo sa zamerať pri výbere vhodného kancelárskeho stola?

REKLAMA

Jednodňové výlety po Slovensku: Objavte krásy prírody, histórie a netradičných zážitkov bez zdĺhavých príprav

Beats for Love: Najväčší tanečný festival strednej Európy prináša svetové show a nový vesmír zážitkov

Titanic očaril Slovákov: Originálne artefakty, príbehy pasažierov a zážitok, ktorý vás prenesie v čase

Lestival 2025 v Dolnej Krupej: Rozprávkový festival plný fantázie, hudby a dobrodružstiev

Lucie štartuje novú éru: Nový spevák, nové skladby a veľké plány

Letné outfity pre ženy nad 30: Štýl, v ktorom sa budete cítiť skvele

Letné čítanie pre deti plné záhad, jednorožcov a mimozemšťanov

Unikátny zážitok: Výstava Titanic v Bratislave vás vezme priamo na palubu legendy

Rock pod Kameňom mení domov: Prichádza najväčší ročník v histórii

Samozber jahôd na Slovensku v roku 2025: Kde a kedy si môžete nazbierať čerstvé jahody?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909