LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Aktuálne správy
streda, 30 júla, 2025
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Losos na pare s citrónovou trávou, ľahká a zdravá večera

28. júla 2025
0 0
Recept

Recept

Pripravte si lahodného lososa na pare s aromatickou citrónovou trávou, ktorý je nielen chutný, ale aj plný zdravých tukov a vitamínov. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú ľahkú a zdravú večeru, ktorá je jednoduchá na prípravu a zároveň nabitá chuťou. Losos na pare je skvelou voľbou pre gurmánsky zážitok bez pocitu ťažkosti. Citrónová tráva dodáva tomuto jedlu exotický nádych a robí ho neodolateľným.

Ingrediencie

  • 4 filety lososa (asi 150-200 g každý)
  • 1 stonka citrónovej trávy, rozpolená na polovicu a ľahko rozdrvená
  • 1 citrón, nakrájaný na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Príprava parného hrnca: Naplňte dolnú časť parného hrnca vodou, pridajte rozdrvenú citrónovú trávu a priveďte vodu k varu. Citrónová tráva bude postupne uvoľňovať svoje aromatické oleje a vytvoriť paru s príjemnou vôňou.
  2. Príprava lososa: Lososové filety umyte, osušte papierovou utierkou a položte ich na parný nástavec alebo mriežku, ktorá sa neponorí priamo do vody. Každý filet pokvapte olivovým olejom, osolte, okoreňte a na vrch položte plátky citróna a posypte nasekaným cesnakom. Parný hrniec zakryte a parením pripravujte lososa 10-12 minút, alebo kým filety nebudú pekne ružové a mäkké.

Tento losos na pare s citrónovou trávou je nielen zdravou, ale aj rýchlo pripravenou večerou, ktorá vás nepochybne osvieži svojou jemnou a lahodnou chuťou. Podávajte s ľahkou zeleninovou prílohou alebo jednoducho s čerstvým šalátom pre kompletné a vyvážené jedlo.

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Čítajte viac

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa
Kuchyňa

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa

29. júla 2025
Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady
Kuchyňa

Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady

29. júla 2025
Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu
Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

29. júla 2025
Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu
Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

29. júla 2025
Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou
Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

29. júla 2025
Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách
Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

29. júla 2025
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt