• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
nedeľa, 22 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Marhuľový lekvár, sladký zážitok z letnej úrody

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Marhuľový lekvár je jedinečným spôsobom, ako si zachovať chuť letných marhúľ po celý rok. S jeho sladko-kyslou chuťou a hladkou textúrou si rýchlo získate obľubu u všetkých milovníkov ovocných lekvárov. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí si chcú vlastnoručne pripraviť domáci lekvár bez zbytočných konzervačných látok, s využitím čerstvého ovocia z vlastnej záhrady alebo miestneho trhu.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Marhule:
    • 1 kg marhúľ, zbavených kôstok a nakrájaných na menšie kúsky
  • Cukor:
    • 500 g kryštálového cukru
  • Želírovacie činidlo:
    • 1 balíček želírovacieho cukru (voliteľné, pre zaručené zhustenie)

Postup

  1. Príprava marhúľ: Marhule omyte, rozpoľte, odstráňte kôstky a nakrájajte na menšie kúsky. Pre najlepšie výsledky použite plne zrelé, avšak pevné marhule.
  2. Varenie lekváru: V hrnci zmiešajte nakrájané marhule s cukrom. Nechajte odstáť asi 30 minút, aby marhule pustili šťavu. Potom pridajte želírovací cukor a všetko spolu priveďte k varu na strednom ohni. Varíte približne 10-15 minút, pričom pravidelne miešajte, aby sa zmes nepripálila.
  3. Končíme a plníme do pohárov: Keď lekvár dosiahne požadovanú konzistenciu, okamžite ho rozlejte do vopred pripravených a sterilizovaných pohárov. Poháre pevne uzavrite, obráťte hore dnom a nechajte v tejto polohe do vychladnutia. Tento proces pomôže zabezpečiť, že lekvár zostane dlhodobo konzervovaný.

Marhuľový lekvár je vynikajúci na pečivo, do jogurtov, na palacinky alebo ako sladká ingrediencia v rôznych dezertoch. Jeho jemná textúra a bohatá chuť potešia každého, kto ho ochutná.

★★★★★ (4.8/5 z 60 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Aktuálne správy

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909