Kuchyňa

Objavte recept na bublaninu s exotickým ovocím a kokosom, tropický dezert pre každú príležitosť

Recept

Bublanina s exotickým ovocím a kokosom je svieži a aromatický dezert, ktorý prináša chuť tropického raja priamo na váš stôl. S kombináciou sladkého ovocia a chrumkavého kokosu je tento koláč dokonalým spoločníkom na letné oslavy alebo ako exotická pochúťka na zahriatie počas chladných dní.

Ingrediencie

  • 300 g miešaného exotického ovocia (mango, ananás, papája, nakrájané na kocky)
  • 100 g kokosovej múčky
  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 150 ml kokosového mlieka
  • 100 ml oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli

Postup

  1. Príprava ovocia a kokosu: Ovocie omyte a nakrájajte na malé kúsky. Kokosovú múčku si pripravte na posypanie koláča alebo zmiešanie priamo do cesta.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a kokosové mlieko, stále miešajte. Potom postupne pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, kokosovou múčkou a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte pripravené kúsky exotického ovocia. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–45 minút, kým koláč nebude zlatistý a pevný na dotyk.
  4. Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho posypte kokosovou múčkou alebo polejte ľahkým kokosovým sirupom. Bublanina s exotickým ovocím a kokosom je vynikajúca teplá aj studená.

Tento recept na bublaninu s exotickým ovocím a kokosom je skvelým spôsobom, ako pridať trochu tropického nádychu do vašej kuchyne a oživiť akúkoľvek príležitosť.

Populárne články

To Top