LIFEZONE.sk LOGO
Aktuálne správy
nedeľa, 16 novembra, 2025
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Tradičné medové perníky: Vynikajúce mäkké vianočné perníčky s cukrovou polevou

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
02. septembra 2024 12:00
Tanier plný tradičných vianočných koláčikov ozdobených bielou polevou, obklopený vianočnými ozdobami, škoricou a sušenými pomarančmi. Ruka siaha po hviezdičkovom koláčiku.

Vianočné recepty plné chutí

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri

Vianoce sú za rohom a vy hľadáte jednoduchý recept na perníky, ktorý zaručí, že vaše sviatočné dobroty budú nielen krásne, ale aj lahodné? Tento recept na tradičné medové perníky je presne to, čo potrebujete! Medové perníky sú ikonickou súčasťou slovenských Vianoc, a tento recept vám zaručí, že vaše vianočné perníčky budú vynikajúce a mäkké. Mäkké perníčky sú ideálne pre tých, ktorí milujú sladkosti s jemnou textúrou a bohatou chuťou. Ak chcete získať dokonalé vianočné medovníky, ktoré sú navyše aj krásne zdobené, postupujte podľa tohto jednoduchého receptu a vaša kuchyňa sa rýchlo premení na vianočný raj.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 3 lyžice medu
  • 2 vajcia
  • 50 g masla
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička perníkového korenia
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 lyžica kakaa (voliteľné, pre tmavšie perníky)
  • 1 vajce na potretie

Na polevu:

  • 1 bielok
  • 150 g práškového cukru
  • Pár kvapiek citrónovej šťavy

Postup

  1. Príprava cesta: V miske zmiešajte múku, práškový cukor, jedlú sódu, perníkové korenie, škoricu a kakao, ak ho používate. Pridajte vajcia, med a zmäknuté maslo. Všetko dôkladne premiešajte a vypracujte hladké cesto. Ak je cesto príliš lepivé, môžete pridať trochu múky.
  2. Oddych cesta: Zabalte cesto do potravinovej fólie a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu, ideálne cez noc. To pomôže cestu stuhnúť a bude sa lepšie rozvaľovať.
  3. Vaľkanie a vykrajovanie: Po odpočinku cesto vyberte z chladničky a nechajte ho trochu zmäknúť. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 0,5 cm. Pomocou vykrajovačiek vykrajujte rôzne tvary perníkov.
  4. Pečenie: Vykrojené perníky položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením ich potrite rozšľahaným vajíčkom, aby získali pekný lesklý povrch. Perníky pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 8-10 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  5. Príprava polevy: Kým sa perníky chladia, pripravte polevu. V miske vyšľahajte bielok s práškovým cukrom a citrónovou šťavou do hladkej a hustej konzistencie. Polevu môžete naplniť do zdobiaceho vrecka alebo použite lyžičku na jednoduché nanášanie.
  6. Zdobenie: Perníky môžete zdobiť podľa vlastnej fantázie. Polevu nechajte dobre zaschnúť, aby perníky boli pripravené na skladovanie alebo konzumáciu.
  7. Skladovanie: Hotové perníky uložte do uzatvárateľnej nádoby, kde zmäknú a udržia si svoju čerstvosť aj niekoľko týždňov.

Tieto vianočné medovníky sú dokonalou kombináciou krásy a chuti. Mäkké perníčky ozdobené cukrovou polevou budú nádherným doplnkom vášho vianočného stola alebo skvelým darčekom pre blízkych. Vyskúšajte tento jednoduchý recept na perník a užite si pravú vianočnú atmosféru plnú vône medu a korenia!

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Ďalšie články

Marshmallow duchovia obalení v bielej čokoláde s čiernymi očami, napichnutí na paličkách a naaranžovaní na drevenom stole.
Kuchyňa

Marshmallow duchovia v bielej čokoláde: Jednoduchý a roztomilý halloweensky dezert

29. októbra 2025
Orechové cookies zdobené bielou čokoládou v tvare pavúčej siete, naaranžované na tmavom drevenom povrchu.
Kuchyňa

Halloween orechové cookies s pavúčou sieťou z bielej čokolády: Krehké a voňavé

29. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare prstov s mandľovými nechtami, ozdobené malinovým džemom pripomínajúcim krv, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Halloweenske prsty: Maslové sušienky s mandľovými nechtami a krvavým džemom

29. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s bielkovým krémom v tvare duchov a čokoládovými očkami, naaranžované na drevenom stole s malou tekvicou a pavúkom v pozadí.
Kuchyňa

Halloween cupcakes s duchmi: Čokoládové mafiny s bielkovým krémom

28. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare lebky s vytlačenými detailmi očí a zubov, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Strašidelné lebkové sušienky: Jednoduché maslové keksíky na Halloween

28. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s maslovým krémom, preliate červeným malinovým džemom pripomínajúcim krv, ozdobené realistickými cukrovými očami, naaranžované s tekvicou a pavúkom.
Kuchyňa

Strašidelné cupcakes s očami: Čokoládové muffiny s malinovou krvou

28. októbra 2025
Tekvicový cheesecake s čokoládovou pavučinou na vrchu, položený na hnedý tanier, s dekoráciami pavúkov, duchov a malej tekvice v pozadí.
Kuchyňa

Helloween tekvicový cheesecake: Jemný, krémový a ideálny na jeseň

27. októbra 2025
Halloweenske čokoládové brownies ozdobené duchom, pavučinou, nápisom RIP a cukrovými očami, podávané na papieri s mini tekvičkami v pozadí.
Kuchyňa

Halloween Brownies: Strašidelne dobré a čokoládovo vláčne

27. októbra 2025
Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu
Kuchyňa

Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu

15. októbra 2025
Jesenný food flatlay: miska ovsenej kaše s jablkom, orechmi a granátovým jablkom, šálka čaju s plátkom pomaranča, figy, jablko, lieskovce a jesenné listy na drevenom stole
Kuchyňa

Styling jesenných raňajok: Ovsená kaša, čaj a ovocie ako z časopisu

15. októbra 2025
Návštevníci sa ponárajú do digitálnej rekonštrukcie Tutanchamonovej hrobky počas imerznej výstavy v Bratislave.
Kultúra

Presne pred 103 rokmi objavili Tutanchamonovu hrobku: Poklady faraóna môžete vidieť aj na Slovensku

5. novembra 2025
Skupina INEKAFE v ateliéri počas fotenia, členovia kapely pózujú v uvoľnenej atmosfére v čiernobielom prevedení.
Hudba

INEKAFE dojímajú novinkou Keď odchádza niekto. Vratko Rohoň venoval skladbu svojim starým rodičom

31. októbra 2025
Obálky kníh novembra – Emočný tréning, Alchemised, Cesta šamana, Vianoce na zamatových labkách a H od Bernarda Miniera na jesennom pozadí.
Titulka

Najlepšie knihy novembra: Príbehy, ktoré vás zmenia, rozosmejú aj dojmú

30. októbra 2025
Halloweenska dekorácia kostlivca v klobúku v osvetlenom parku Wonderland.
Kultúra

Zábavný park Wonderland sa mení na svet plný duchov, strašidiel a kúziel

30. októbra 2025
Žena pózuje v rozsvietenom svetelnom lietadle počas výstavy Story of Lights.
Kultúra

Rozžiarené Slovensko: Európsky projekt Story of Lights prináša magické svetelné príbehy do Komárna a Serede

27. októbra 2025
REKLAMA
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909
LIFEZONE.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt