LIFEZONE.sk
piatok, 13 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Vyprážaný kapor v trojobale – Tradičný recept na vianočný hlavný chod

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
31. augusta 2024
Tanier plný tradičných vianočných koláčikov ozdobených bielou polevou, obklopený vianočnými ozdobami, škoricou a sušenými pomarančmi. Ruka siaha po hviezdičkovom koláčiku.

Vianočné recepty plné chutí

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Vyprážaný kapor je neoddeliteľnou súčasťou tradičnej slovenskej vianočnej večere. Tento recept na vyprážaného kapra v trojobale je jednoduchý, no zaručuje lahodný výsledok, ktorý poteší celú rodinu. V našich končinách je vianočný kapor symbolom štedrosti a hojnosti, a práve preto je jeho príprava dôležitou súčasťou sviatočných tradícií. V tomto recepte vám ukážeme, ako správne pripraviť kapra, aby bol dokonale chrumkavý na povrchu a zároveň šťavnatý vo vnútri. Stačí len pár ingrediencií a trochu trpezlivosti, a váš vianočný stôl bude obohatený o túto tradičnú pochúťku. Či už si vyberiete vyprážaného kapra v múke alebo v trojobale, výsledok bude vždy dokonalý.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 1 stredne veľký kapor (cca 1,5 kg)
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie
  • 200 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 200 g strúhanky
  • 1 citrón
  • Olej na vyprážanie

Postup

  1. Príprava kapra: Kapra najskôr dôkladne očistíme, zbavíme šupín a vnútorností. Rybu nakrájame na porcie, ktoré následne opláchneme studenou vodou a osušíme kuchynským papierom.
  2. Dochutenie: Každý kúsok kapra osolíme a okoreníme mletým čiernym korením z oboch strán. Pokvapkáme šťavou z citróna a necháme chvíľu odstáť, aby ryba nasiakla chuťami.
  3. Príprava trojobalu: Pripravíme si tri taniere. Do prvého nasypeme hladkú múku, do druhého rozšľaháme vajcia, a do tretieho nasypeme strúhanku.
  4. Obalovanie kapra: Každý kúsok kapra najskôr obalíme v múke, potom ho namočíme do vajíčka a nakoniec obalíme v strúhanke. Dbáme na to, aby bol kapor dôkladne obalený z každej strany.
  5. Vyprážanie: Na panvici rozohrejeme väčšie množstvo oleja. Kapra vyprážame na stredne silnom ohni, kým nie je krásne zlatistý a chrumkavý. Po vyprážaní ho necháme odkvapkať na papierovej utierke, aby sme odstránili prebytočný olej.
  6. Servírovanie: Vyprážaného kapra podávame s tradičným zemiakovým šalátom alebo so šťouchanými zemiakmi. Nezabudnite na plátky citróna na ozdobu a dochutenie.

Tento recept na vyprážaného kapra v trojobale je zárukou, že váš vianočný stôl bude skutočne štedrý a plný tradičných chutí, ktoré si vychutná celá rodina. Prajeme dobrú chuť a krásne Vianoce!

★★★★☆ (4.3/5 z 33 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

Hudba bez bariér opäť spojí umenie a pomoc – charitatívny koncert privíta aj Evu Burešovú

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909