LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Aktuálne správy
štvrtok, 31 júla, 2025
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Broskyňový lekvár, sladká esencia leta vo vašej kuchyni

28. júla 2025
0 0
Recept

Recept

Broskyňový lekvár je pravou letnou pochúťkou, ktorá v sebe ukrýva celú plnosť chuti zrelých broskýň. Jeho bohatá, sladká a jemne pikantná chuť je ideálna na roztieranie na toastoch, použitie v koláčoch alebo ako zvláštny doplnok k syrom. Tento lekvár nie je len lahôdkou pre vaše chuťové poháriky, ale aj skvelým spôsobom, ako využiť sezónne ovocie a uchovať si kúsok leta na dlhšie obdobie.

Ingrediencie

  • Broskyne:
    • 1 kg zrelých broskýň, zbavených kôstok a nakrájaných na kúsky
  • Cukor:
    • 500 g kryštálového cukru
  • Želírovacie činidlo:
    • 1 balíček želírovacieho cukru (voliteľné)

Postup

  1. Príprava broskýň: Broskyne dôkladne umyte, rozpolte, odstráňte kôstky a nakrájajte na menšie kúsky. Ak chcete zachovať kúsky ovocia vo finálnom lekvári, kúsky nechajte trochu väčšie, inak môžete ovocie rozdrviť na menšie časti alebo ho rozmixovať pre hladší lekvár.
  2. Varenie lekváru: Broskyne dajte do veľkého hrnca, pridajte cukor a nechajte odstáť približne 30 minút, aby broskyne pustili šťavu. Potom zmes zahrejte a na miernom ohni varíte, kým broskyne úplne nezmäknú a zmes sa začne zhusťovať, čo môže trvať asi 20-30 minút. Ak používate želírovací cukor, pridajte ho podľa návodu na balení a varíte ešte ďalších 5 minút.
  3. Končíme a plníme do pohárov: Hotový lekvár ihneď naplňte do vopred sterilizovaných pohárov, pevne uzavrite viečkami, obráťte hore dnom a nechajte tak počas vychladnutia. Tento krok zabezpečí, že lekvár bude dlhodobo konzervovaný.

Užite si chuť letných broskýň v každej lyžičke tohto domáceho broskyňového lekváru, ktorý zvýrazní akékoľvek jedlo od rána až do večera.

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Čítajte viac

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa
Kuchyňa

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa

29. júla 2025
Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady
Kuchyňa

Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady

29. júla 2025
Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu
Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

29. júla 2025
Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu
Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

29. júla 2025
Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou
Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

29. júla 2025
Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách
Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

29. júla 2025
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt