• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
nedeľa, 22 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Domáci jablkový džem, ako si uchovať chuť jeseňných jabĺk

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
15. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Jablkový džem je tradičná pochúťka, ktorá vyniká svojou jemnou a bohatou chuťou. Tento džem je ideálny pre milovníkov jabĺk a ponúka množstvo využitia – od raňajkových toastov až po dezerty. Pripraviť si vlastný jablkový džem znamená uchovať si chuť čerstvých jabĺk počas celého roka a zároveň máte kontrolu nad množstvom cukru a prísad, ktoré použijete.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 1 kg jabĺk, olúpaných, vykôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
  • 500 g kryštálového cukru
  • Šťava z 1 veľkého citróna
  • 1 čajová lyžička mletej škorice (voliteľné)

Postup

  1. Príprava jabĺk: Jablká umyte, olúpte, odstráňte jadrovníky a nakrájajte na menšie kúsky. Ak máte radi hladší džem, jablká môžete rozmačkať alebo rozmixovať na menšie kúsky.
  2. Varenie džemu: V hrnci zmiešajte jablká, cukor, citrónovú šťavu a škoricu (ak používate). Nechajte zmes asi 10 minút odstáť, aby jablká pustili šťavu. Potom zmes zohrejte na strednom ohni a priveďte k varu. Varíte na miernom ohni asi 30-40 minút, alebo kým džem nezahustne. Počas varenia pravidelne miešajte a zbierajte penu, ktorá sa tvorí na povrchu.
  3. Sterilizácia pohárov: Kým sa džem varí, sterilizujte poháre vyvarením vo vode alebo zahriatím v rúre na 100°C na desať minút.
  4. Plnenie pohárov: Horúci džem ihneď naplňte do pripravených sterilizovaných pohárov, uzavrite viečkami, otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.

Tento recept na jablkový džem je skvelý spôsob, ako využiť sezónne jablká a vytvoriť zásobu, ktorá vám umožní vychutnať si ich sladkú chuť počas celého roka. Je to jednoduchý a chutný spôsob, ako obohatiť vašu domácu spižniu.

★★★★☆ (4.4/5 z 54 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Aktuálne správy

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909