• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
streda, 25 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Minestrone, tradičný taliansky recept na lahodnú zeleninovú polievku

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
24. júna 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Minestrone je ikonická talianska polievka, ktorá sa vyznačuje bohatou chuťou a pestrým zložením zeleniny. Táto polievka je nielen chutná, ale aj veľmi výživná, pretože obsahuje množstvo vitamínov a minerálov. Minestrone je ideálna na chladné dni, keď potrebujete niečo teplé a sýte. V Taliansku má každá rodina svoj vlastný recept na minestrone, ktorý sa často mení podľa sezónnej dostupnosti zeleniny. Tento recept vám ponúka klasickú verziu, ktorú môžete ľahko pripraviť doma a vychutnať si autentickú taliansku chuť.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 400 g konzervovaných paradajok
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 plechovka bielych fazúľ
  • 100 g zelených fazúľ
  • 1 šálka špenátu
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného bazalky
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • 50 g malých cestovín (napr. mini penne alebo ditalini)
  • Strúhaný parmezán na podávanie (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup

  1. Príprava surovín: Najprv si očistíme a nakrájame cibuľu na jemno. Cesnak nasekáme na drobno. Mrkvu, zeler, cuketu a červenú papriku nakrájame na malé kocky.
  2. Opekanie cibule a cesnaku: V veľkom hrnci zahrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme ju do sklovita, čo trvá približne 5 minút. Potom pridáme nasekaný cesnak a restujeme ešte asi 1 minútu, aby sa uvoľnili jeho arómy.
  3. Pridanie zeleniny: Do hrnca pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, cuketu a červenú papriku. Krátko orestujeme, aby zelenina získala chuť.
  4. Pridanie paradajok a vývaru: Do hrnca pridáme konzervované paradajky a zeleninový vývar. Privedieme k varu, potom znížime teplotu a necháme variť približne 15 minút, kým zelenina nezmäkne.
  5. Pridanie fazúľ a korenín: Do polievky pridáme biele fazule, zelené fazule, sušené oregano a bazalku. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Necháme variť ďalších 10 minút.
  6. Pridanie cestovín a špenátu: Do polievky pridáme malé cestoviny a varíme podľa pokynov na obale, zvyčajne 8-10 minút. Na záver pridáme špenát a necháme ho zvädnúť, čo trvá len pár minút.
  7. Dokončenie: Polievku podľa potreby dochutíme soľou a korením. Pred podávaním môžeme ozdobiť strúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Minestrone je vynikajúca ako hlavný chod alebo ako sýta príloha. Tento recept na minestrone vám umožní pripraviť si doma pravú taliansku polievku, plnú chuti a zdravia. Užite si tento tradičný pokrm a prekvapte svojich blízkych autentickou talianskou kuchyňou!

★★★★☆ (4.3/5 z 51 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Aktuálne správy

Labubu je nový miláčik internetu a nikto nevie, odkiaľ sa vzal

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909