• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
pondelok, 30 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFEZONE.sk
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Najlepšia polievka z medvedieho cesnaku, recept, ktorý musíte vyskúšať!

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
24. júna 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Polievka z medvedieho cesnaku je lahodný a zdravý pokrm, ktorý poteší vaše chuťové poháriky a dodá vášmu telu množstvo vitamínov. Táto jarná polievka je ideálna na odľahčenie jedálnička a zároveň skvelý spôsob, ako využiť sezónnu bylinku – medvedí cesnak. Medvedí cesnak má silné detoxikačné účinky a je plný antioxidantov. Nasledujúci recept je jednoduchý na prípravu, a pritom veľmi chutný. Poďte si s nami pripraviť túto zdravú a osviežujúcu polievku!

REKLAMA

Ingrediencie

  • 2 veľké hrste medvedieho cesnaku
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • Štipka muškátového orieška (voliteľné)
  • Krutóny na podávanie (voliteľné)

Postup

  1. Príprava surovín: Najprv si očistíme a nakrájame cibuľu na jemno. Cesnak nasekáme na drobno a zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Medvedí cesnak dôkladne umyjeme a nahrubo nasekáme.
  2. Opekanie cibule a cesnaku: V hrnci zahrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme ju do sklovita, čo trvá približne 5 minút. Potom pridáme nasekaný cesnak a ešte chvíľu restujeme, aby sa uvoľnili jeho arómy.
  3. Pridanie zemiakov: Do hrnca pridáme nakrájané zemiaky a krátko ich orestujeme spolu s cibuľou a cesnakom.
  4. Príprava vývaru: Zalejeme všetko zeleninovým vývarom a privedieme k varu. Znížime teplotu a necháme variť približne 15-20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  5. Pridanie medvedieho cesnaku: Do hrnca pridáme nasekaný medvedí cesnak a varíme ďalších 5 minút. Medvedí cesnak sa rýchlo uvarí a dodá polievke krásnu zelenú farbu a sviežu chuť.
  6. Mixovanie polievky: Polievku odstavíme z ohňa a necháme trochu vychladnúť. Pomocou ponorného mixéra ju rozmixujeme do hladkej konzistencie. Ak nemáte ponorný mixér, môžete použiť stolný mixér, ale mixujte opatrne po častiach.
  7. Dokončenie: Vrátime polievku na mierny oheň a pridáme smotanu na varenie. Dobre premiešame a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a štipkou muškátového orieška, ak používate. Necháme polievku ešte chvíľu prehriať, ale už nevaríme.
  8. Podávanie: Polievku podávame horúcu, ideálne s krutónmi alebo čerstvým chlebom. Môžeme ju ozdobiť ešte trochou nasekaného medvedieho cesnaku alebo kvapkou olivového oleja.

Tento recept na polievku z medvedieho cesnaku je nielen jednoduchý, ale aj veľmi chutný a zdravý. Užite si túto jarnú pochúťku a doprajte svojmu telu príval vitamínov a minerálov!

★★★★☆ (4.2/5 z 39 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Hobby

Spev zlomeného mesiaca je krvavá jazda, ktorá vám zlomí srdce a už ho nikdy nedá dokopy

Príbehy, ktoré v nás zostávajú ešte dlho po poslednej stránke, majú spoločné jedno. Dokážu pohltiť, rozbúšiť pulz a nechať nás...

Read moreDetails

Prechádzka v parku, ktorá vás zmení navždy

Na čo nezabudnúť pri príprave auta na cestu na dovolenku?

Na čo sa zamerať pri výbere vhodného kancelárskeho stola?

Základné princípy a aspekty bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

Čo musí nádejný poľovník spĺňať a urobiť pre získanie zbrojného preukazu?

Kam sa vybrať na samozber? Prehľad najlepších sadov s marhuľami na Slovensku v roku 2025

Art Film 2025 priniesol do Košíc filmové emócie, ocenenia aj nové výzvy

Toskánska sestra otvára srdcia slovenských čitateliek

Za koľko dní je leto 2025 a kedy presne začína podľa astronomického kalendára

REKLAMA

Titanic očaril Slovákov: Originálne artefakty, príbehy pasažierov a zážitok, ktorý vás prenesie v čase

Lestival 2025 v Dolnej Krupej: Rozprávkový festival plný fantázie, hudby a dobrodružstiev

Lucie štartuje novú éru: Nový spevák, nové skladby a veľké plány

Letné outfity pre ženy nad 30: Štýl, v ktorom sa budete cítiť skvele

Letné čítanie pre deti plné záhad, jednorožcov a mimozemšťanov

Unikátny zážitok: Výstava Titanic v Bratislave vás vezme priamo na palubu legendy

Rock pod Kameňom mení domov: Prichádza najväčší ročník v histórii

Samozber jahôd na Slovensku v roku 2025: Kde a kedy si môžete nazbierať čerstvé jahody?

Google Discover prichádza na počítače: Nová éra objavovania obsahu sa rozbieha

Ako prežiť festivalové leto: rady pre nováčikov aj profíkov

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909