• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
utorok, 1 júla, 2025
No Result
View All Result
LIFEZONE.sk
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Rybacia polievka, klasický recept na výdatnú a chutnú polievku

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
16. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Rybacia polievka je tradičné jedlo mnohých pobrežných kultúr, ktoré oslavuje bohatstvo mora. Táto výdatná a chutná polievka je plná rôznych druhov ryby a morských plodov, a je zahustená zemiakmi alebo ryžou, čo ju robí ideálnou pre chladné dni. Čerstvé bylinky a koreniny dodávajú tejto polievke jedinečný charakter a sviežosť.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Na rybí vývar:
    • 500 g rybích kostí a hláv (najlepšie z bielych rýb)
    • 2 litre vody
    • 1 cibuľa, hrubšie nakrájaná
    • 1 mrkva, hrubšie nakrájaná
    • 1 petržlen, hrubšie nakrájaný
    • 2 bobkové listy
    • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Na polievku:
    • 300 g filetov z bielych rýb (napríklad treska, morský vlk)
    • 200 g kreviet alebo mušlí
    • 2 stredne veľké zemiaky, nakrájané na kocky
    • 1 stonka zeleru, nakrájaná na kocky
    • 2 PL olivového oleja
    • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
    • 1 ČL sušeného tymiánu
    • 200 ml smotany na varenie
    • 1 PL čerstvého petržlenu, nasekaného

Postup

  1. Príprava rybího vývaru: Vo veľkom hrnci privediete k varu vodu spolu s rybími kosťami, hlavami, cibuľou, mrkvou, petržlenom a bobkovými listami. Nechajte variť na miernom ohni približne 30 minút. Potom vývar precedíte cez jemné sito, aby ste odstránili všetky pevné časti a vráťte čistý vývar späť do hrnca.
  2. Varenie polievky: V hrnci s rybím vývarom pridajte zemiaky a zeler a varíme, kým zemiaky nezmäknú, asi 15 minút. V inej panvici na stredne vysokom ohni rozohrejte olivový olej a pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a tymián. Restujte 1 minútu, potom pridajte rybie filety a krevety alebo mušle a restujte ešte 2-3 minúty, kým ryba nie je takmer uvarená. Rybu s krevetami alebo mušľami preložte do hrnca s vývarom. Nechajte všetko povariť spolu ešte 5 minút, aby sa chute prepojili. Nakoniec vmiešajte smotanu a zahrejte, no už nevaríme. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.

Podávajte rybaciu polievku horúcu, posypanú čerstvým petržlenom. Táto polievka je výborná s čerstvým pečivom alebo ako samostatný hlavný chod.

★★★★★ (4.9/5 z 37 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Hobby

Dáma z Montparnassu: Príbeh Simone de Beauvoir, ktorý otriasol Parížom aj svetom

Existujú knihy, ktoré vás nielen prenesú do iného obdobia, ale vás zároveň prinútia premýšľať o slobode, láske a sile individuality....

Read moreDetails

Táto kniha vás môže zachrániť: Prečo by ste mali spoznať rady najpopulárnejšieho chirurga na TikToku

Spev zlomeného mesiaca je krvavá jazda, ktorá vám zlomí srdce a už ho nikdy nedá dokopy

Prechádzka v parku, ktorá vás zmení navždy

Na čo nezabudnúť pri príprave auta na cestu na dovolenku?

Na čo sa zamerať pri výbere vhodného kancelárskeho stola?

Základné princípy a aspekty bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

Čo musí nádejný poľovník spĺňať a urobiť pre získanie zbrojného preukazu?

Kam sa vybrať na samozber? Prehľad najlepších sadov s marhuľami na Slovensku v roku 2025

Art Film 2025 priniesol do Košíc filmové emócie, ocenenia aj nové výzvy

REKLAMA

Beats for Love: Najväčší tanečný festival strednej Európy prináša svetové show a nový vesmír zážitkov

Titanic očaril Slovákov: Originálne artefakty, príbehy pasažierov a zážitok, ktorý vás prenesie v čase

Lestival 2025 v Dolnej Krupej: Rozprávkový festival plný fantázie, hudby a dobrodružstiev

Lucie štartuje novú éru: Nový spevák, nové skladby a veľké plány

Letné outfity pre ženy nad 30: Štýl, v ktorom sa budete cítiť skvele

Letné čítanie pre deti plné záhad, jednorožcov a mimozemšťanov

Unikátny zážitok: Výstava Titanic v Bratislave vás vezme priamo na palubu legendy

Rock pod Kameňom mení domov: Prichádza najväčší ročník v histórii

Samozber jahôd na Slovensku v roku 2025: Kde a kedy si môžete nazbierať čerstvé jahody?

Google Discover prichádza na počítače: Nová éra objavovania obsahu sa rozbieha

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909