• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
nedeľa, 22 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Jahodová polievka, studená krémová polievka s jogurtom

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
25. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Jahodová polievka je osviežujúci a krémový dezert, ktorý je ideálny na letné obdobie. Táto lahodná studená polievka kombinuje sladkú chuť jahôd s chladivým jogurtom, čo vytvára perfektnú rovnováhu medzi sladkosťou a kyslosťou. Je to skvelá alternatíva k tradičným letným dezertom, ako sú zmrzliny alebo sorbety. Jahodová polievka môže byť podávaná ako osviežujúci štartér alebo ako ľahký dezert po hlavnom jedle.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 500 g čerstvých jahôd
  • 500 ml obyčajného jogurtu
  • 100 ml chladenej smotany na šľahanie
  • 3 lyžice medu
  • Šťava z 1 limetky
  • Mäta na ozdobu

Postup

  1. Príprava jahôd: Jahody umyte, odstopkujte a nakrájajte na menšie kúsky. Nechajte niekoľko celých jahôd na ozdobu. Väčšinu jahôd dajte do mixéra alebo použite tyčový mixér na rozmixovanie na hladké pyré.
  2. Zmiešanie polievky: Do rozmixovaných jahôd pridajte jogurt, smotanu, med a limetkovú šťavu. Všetko dôkladne premiešajte alebo rozmixujte, kým nevznikne hladká a krémová zmes. Polievku ochuťte podľa potreby pridaním viac medu alebo limetkovej šťavy.
  3. Chladenie a podávanie: Jahodovú polievku prelejte do misky alebo do individuálnych misiek a nechajte aspoň 1 hodinu chladiť v chladničke. Pred podávaním ozdobte každú porciu čerstvými jahodami a lístkami mäty. Tento chladný krémový dezert podávajte chladený, ideálny na zmiernenie letných horúčav.

Táto jahodová polievka nie lenže osvieži vaše chuťové poháriky, ale aj vizuálne očarí každého, kto ju ochutná. Je to skvelý spôsob, ako využiť sezónne ovocie a ponúknuť návštevám nečakaný gastronomický zážitok.

★★★★☆ (4.4/5 z 44 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Aktuálne správy

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909