Tento recept na mäso v placke je perfektným riešením pre tých, ktorí hľadajú rýchle a chutné jedlo. Kombinácia šťavnatého mäsa a chrumkavých placiek je neodolateľná a ľahko sa pripravuje. Naše mäso v placke je ideálne na obed alebo večeru, a určite si ho obľúbi celá rodina. Pridajte k tomu svoje obľúbené omáčky a zeleninu a máte hotový pokrm, ktorý uspokojí každého.
Ingrediencie
- 500 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 vajce
- 100 g strúhanky
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1/2 lyžičky majoránu
- 4 veľké zemiaky
- 1 vajce (na placky)
- 50 g hladkej múky
- 1 lyžička soli (na placky)
- olej na vyprážanie
Postup
- V veľkej mise zmiešajte mleté mäso, jemne nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce, strúhanku, soľ, čierne korenie, sladkú papriku a majorán. Dobre premiešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
- Zo zmesi tvarujte menšie fašírky a odložte ich bokom.
- Zemiaky ošúpte a nastrúhajte na jemno. Pridajte vajce, hladkú múku a soľ. Dobre premiešajte, aby vzniklo cesto na placky.
- Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Nalejte časť zemiakového cesta na panvicu a vytvorte tenkú placku. Na stred placky položte fašírku a prekryte ju ďalšou vrstvou zemiakového cesta.
- Placku smažte zo všetkých strán, kým nebude zlatohnedá a chrumkavá, približne 5-7 minút z každej strany.
- Po usmažení vyberte placky z panvice a nechajte ich na papierovom obrúsku, aby sa odstránil prebytočný olej.
- Podávajte horúce s obľúbenými omáčkami a čerstvou zeleninou.
Užite si tento lahodný recept na mäso v placke, ktorý je rýchly a jednoduchý na prípravu, a určite poteší každého. Prajeme vám dobrú chuť!