• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
piatok, 4 júla, 2025
No Result
View All Result
LIFEZONE.sk
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Najlepší recept na bublaninu s jahodami, jednoduchý a rýchly

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
26. júna 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Bublanina s jahodami je klasický slovenský koláč, ktorý nesmie chýbať na žiadnej rodinnej oslave či len tak k poobedňajšej káve. Tento nadýchaný, sladký koláč s čerstvými jahodami je obľúbený u malých aj veľkých a jeho príprava je jednoduchá a rýchla. Ak máte doma prebytok jahôd, tento recept je ideálny spôsob, ako ich využiť. Nasledujte náš podrobný návod a pripravte si tú najlepšiu bublaninu, ktorá sa rozplýva na jazyku.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 500 g čerstvých jahôd
  • 4 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • štipka soli
  • práškový cukor na posypanie (voliteľné)

Postup

  1. Predhriatie rúry: Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si plech na pečenie. Vyložte ho papierom na pečenie alebo ho jemne vymastite maslom a vysypte múkou.
  2. Príprava jahôd: Jahody umyte, odstráňte stopky a pokrájajte na polovice alebo štvrtiny podľa veľkosti.
  3. Šľahanie vajec: V miske vyšľahajte vajcia s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej, nadýchanej peny. Šľahajte približne 5-7 minút, aby sa zmes dostatočne napenila.
  4. Pridanie mokrých ingrediencií: Do vyšľahaných vajec postupne prilievajte olej a mlieko. Jemne premiešajte.
  5. Pridanie suchých ingrediencií: Polohrubú múku zmiešajte s práškom do pečiva a štipkou soli. Postupne ju preosievajte do mokrej zmesi a jemne miešajte, až kým nezískate hladké cesto.
  6. Nalievanie cesta: Cesto nalejte do pripraveného plechu a rovnomerne ho rozotrite.
  7. Pridanie jahôd: Na cesto poukladajte pripravené jahody. Môžete ich jemne vtlačiť do cesta, aby sa počas pečenia nepohybovali.
  8. Pečenie: Vložte plech do predhriatej rúry a pečte približne 30-35 minút, alebo až kým povrch bublaniny nebude zlatistý a špáradlo zapichnuté do stredu koláča nevyjde čisté.
  9. Chladenie a podávanie: Bublaninu nechajte vychladnúť na plechu. Pred podávaním ju môžete posypať práškovým cukrom.

Užite si túto lahodnú bublaninu s jahodami so svojimi blízkymi! Dobrú chuť!

★★★★☆ (4.3/5 z 48 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Ako si doma spraviť limonádu ako z baru a očariť rodinu či priateľov sviežimi chuťami

Kuchyňa

Domáce sirupy zo sezónneho ovocia – kúsok leta vo fľaši, ktorý vám spríjemní aj tie najchladnejšie dni

Kuchyňa

Ovocná bublanina ako od babičky: Vôňa detstva, ktorá vám rozžiari deň

Kuchyňa

Domáca levanduľová limonáda: Osvieženie, ktoré pohladí chuť aj dušu

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Ako si doma spraviť limonádu ako z baru a očariť rodinu či priateľov sviežimi chuťami

Mnohí z nás si spájajú leto práve s ľadovo chladnými nápojmi, ktoré dokážu uhasiť smäd, povzbudiť náladu a zároveň potešiť...

Read moreDetails

Digitálny detox: Skús to aj ty a objav pokoj, ktorý ti technológie nikdy nedajú

Ako si užiť leto naplno aj s menším rozpočtom a vytvoriť si spomienky, ktoré nezmiznú

Rodinné cestovanie bez stresu: Ako zvládnuť dlhú cestu autom či lietadlom s deťmi

Ako ochrániť domáce rastliny počas dovolenky, aby vás po návrate vítala svieža zelená oáza

Domáce sirupy zo sezónneho ovocia – kúsok leta vo fľaši, ktorý vám spríjemní aj tie najchladnejšie dni

Letná hydratácia: Ako predísť dehydratácii a užiť si leto v zdraví a pohode

Minimalizmus v letnom šatníku: Ako si užiť leto s menším množstvom oblečenia a väčšou dávkou slobody

Leto a plesne v byte: Prečo nás ohrozujú aj počas horúcich dní a ako ich udržať na uzde

Leto a nová kariéra: Prečo je prázdninové obdobie ideálnym časom na pracovnú zmenu

REKLAMA

Ako nájsť rovnováhu medzi prácou a oddychom počas leta a užiť si každý slnečný deň bez stresu

Jednodňové výlety po Slovensku: Objavte krásy prírody, histórie a netradičných zážitkov bez zdĺhavých príprav

Beats for Love: Najväčší tanečný festival strednej Európy prináša svetové show a nový vesmír zážitkov

Titanic očaril Slovákov: Originálne artefakty, príbehy pasažierov a zážitok, ktorý vás prenesie v čase

Lestival 2025 v Dolnej Krupej: Rozprávkový festival plný fantázie, hudby a dobrodružstiev

Lucie štartuje novú éru: Nový spevák, nové skladby a veľké plány

Letné outfity pre ženy nad 30: Štýl, v ktorom sa budete cítiť skvele

Letné čítanie pre deti plné záhad, jednorožcov a mimozemšťanov

Unikátny zážitok: Výstava Titanic v Bratislave vás vezme priamo na palubu legendy

Rock pod Kameňom mení domov: Prichádza najväčší ročník v histórii

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909