LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result

Najlepšia jahodová bublanina, sladké potešenie pre letné dni

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Najlepšia jahodová bublanina prináša chuť slnečných dní priamo na váš stôl. Tento tradičný český koláč je vynikajúci vďaka svojej jednoduchosti a šťavnatým jahodám, ktoré z každého sústa robia nezabudnuteľný zážitok. Jahodová bublanina je ideálna na rodinné oslavy, pikniky alebo ako lahodný dezert po nedeľnom obede. Je to ideálny spôsob, ako využiť sezónne jahody, ktoré sú práve na vrchole svojej chuti.

Ingrediencie

  • Pre cesto:
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1 hrnček cukru
    • 1 hrnček mlieka
    • 3 veľké vajcia
    • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
    • 1 balíček prášku do pečiva
  • Pre náplň:
    • 2 hrnčeky čerstvých jahôd, umytých a nakrájaných na polovice

Postup

  1. Príprava cesta: V miske pomocou elektrického mixéra vyšľahajte vajcia a cukru do svetlej a nadýchanej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Nakoniec pomaly zapracujte múku zmiešanú s práškom do pečiva, aby ste získali hladké a jednotné cesto.
  2. Príprava a pečenie bublaniny: Pripravené cesto vylejte do vymasteného a múkou vysypaného pekáča. Na vrch cesta rovnomerne rozložte nakrájané jahody. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 25-30 minút, alebo kým bublanina nezíska zlatohnedú farbu a tester vložený do koláča nevyjde čistý.

Podávajte najlepšiu jahodovú bublaninu teplú alebo vychladenú, ideálne posypanú práškovým cukrom alebo podávanú s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Tento jednoduchý a šťavnatý dezert je dokonalým spôsobom, ako osláviť sezónu jahôd a potešiť svojich blízkych nezabudnuteľným chuťovým zážitkom.

★★★★☆ (4.3/5 z 23 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
Tags: Český ReceptChuťový ZážitokDezert Po ObedeJahodová BublaninaJahodové OslavyLetné DezertSezónne JahodySlnečné DniTradičný KoláčVanilková Zmrzlina

Ďalšie články

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Jarné zeleninové rizoto s bylinkami je krásny spôsob, ako privítať príchod jarnej sezóny do vašej kuchyne. Tento recept využíva sviežosť...

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Veľká noc je sviatkom jari, nových začiatkov a rodinných stretnutí. A čo by to bolo za veľkonočný stôl bez vône...

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Veľká noc na Slovensku nie je len o maľovaných vajíčkach, korbáčoch a voňavom údenom mäse. Je to aj o chvíľach,...

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Veľká noc je sviatok plný symboliky, duchovného zastavenia a rodinnej pohody. No popri duchovnom rozmere hrá dôležitú úlohu aj gastronomická...

Prečo sa neje mäso na Veľký piatok a čo tým vlastne vyjadrujeme

Veľký piatok patrí medzi najdôležitejšie dni kresťanského roka. Je to čas, keď sa kresťania na celom svete zastavujú a rozjímajú...

Progresívci pritvrdzujú. Žilinka podľa nich prekročil hranice, pripravili zákon a zvažujú aj trestné oznámenie

Nadácia Henkel Slovensko ocenila päť inovatívnych projektov mimoriadnym príspevkom 5 000 eur

Tretí ročník kampane #PlantHealth4Life vyzýva občanov k ochrane zdravia rastlín

V marci prekročil počet hotelových hostí na Slovensku hranicu 400-tisíc

Ukrajinské špeciálne sily zničili ruský raketový systém zem-vzduch Buk-M3

  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909