LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Aktuálne správy
streda, 30 júla, 2025
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Recept na jahňaciu polievku s koreňovou zeleninou, hrejivý pokrm pre chladné dni

28. júla 2025
0 0
Recept

Recept

Jahňacia polievka s koreňovou zeleninou je výživný a sýty pokrm, ktorý vyniká svojou bohatou chuťou a arómou. Táto polievka je ideálna na jesenné a zimné mesiace, keď teploty klesajú a telo si žiada niečo zahrievajúce. Jahňacina dodáva polievke hlbokú chuť, zatiaľ čo kombinácia koreňovej zeleniny prináša sladkosť a plnosť, ktorá poteší každého milovníka tradičných domácich jedál.

Ingrediencie

  • 500 g jahňacieho mäsa, nakrájaného na kocky
  • 2 veľké mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 stredné petržleny, nakrájané na kocky
  • 1 veľká paštrnák, nakrájaný na kocky
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 litre jahňacieho alebo zeleninového vývaru
  • 3 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
  • 2 bobkové listy
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 PL olivového oleja
  • Na ozdobu: čerstvý petržlen, nasekaný

Postup

  1. Príprava mäsa a základu polievky: V hrnci na strednej teplote zohrejte olivový olej a opražte jahňacie mäso, kým sa nezafarbí zo všetkých strán. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nezačne byť priehľadná. Opatrne zaobchádzajte s mäsom a zeleninou, aby sa neprisádzali, ale získali zlatú farbu.
  2. Varenie polievky: Keď je mäso opražené a zelenina mierne zjemnela, pridajte mrkvu, petržlen, paštrnák, jahňací alebo zeleninový vývar, bobkové listy a tymián. Osolte a okoreňte podľa chuti. Polievku priveďte k varu, potom znižte teplotu a nechajte ju pomaly variť pod pokrievkou približne 1 až 1,5 hodiny, kým mäso a zelenina nie sú úplne mäkké.

Podávajte teplú, posypanú čerstvým petržlenom. Táto jahňacia polievka s koreňovou zeleninou je vynikajúca voľba pre každého, kto hľadá hlbokú a potešujúcu chuť v jednom jednoduchom jedle. Dobrú chuť!

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Čítajte viac

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa
Kuchyňa

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa

29. júla 2025
Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady
Kuchyňa

Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady

29. júla 2025
Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu
Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

29. júla 2025
Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu
Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

29. júla 2025
Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou
Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

29. júla 2025
Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách
Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

29. júla 2025
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt