• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
nedeľa, 22 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Recept na tradičnú slovenskú kapustnicu s klobásou a hubami

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
14. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Kapustnica je klasické slovenské jedlo, ktoré sa tradične podáva počas vianočných sviatkov, ale je obľúbené aj počas celého roka. Táto hustá, bohatá polievka je plná chutí vďaka kombinácii kyslej kapusty, údenej klobásy a sušených húb. V tomto recepte vám ukážem, ako si pripraviť lákavú kapustnicu, ktorá zahreje nielen telo, ale aj dušu. Či už hľadáte pohodlný zimný obed alebo špeciálne sviatočné jedlo, kapustnica je vynikajúca voľba, ktorá osloví každého.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 500 g kyslej kapusty
  • 200 g údenej klobásy, nakrájanej na kolieska
  • 50 g sušených húb, namočených v teplej vode
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1,5 litra vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
  • 2 bobkové listy
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
  • 1 čajová lyžička majoránky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 100 ml smotany na varenie
  • Olej na vyprážanie

Postup

  1. Príprava surovín: Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte, huby namočte v teplej vode, aby zmäkli, a klobásu nakrájajte na kolieska.
  2. Restovanie cibule: Na panvici rozohrejte trochu oleja a opražte na ňom nakrájanú cibuľu dozlatista. Keď je cibuľa mäkká a zlatá, pridajte pretlačený cesnak a restujte ešte asi minútu.
  3. Pridanie klobásy a húb: K cibuli pridajte kolieska klobásy a restujte, kým sa klobása nezačne mierne opražiť. Potom pridajte namočené huby (vodu z húb si môžete nechať na neskôr pridanie do polievky).
  4. Varenie kapusty: Do väčšieho hrnca dajte kyslú kapustu, pridajte opraženú cibuľu, klobásu a huby. Zalejte všetko vývarom, pridajte bobkové listy a dusite na miernom ohni približne 45 minút.
  5. Korenie a dochutenie: Počas varenia kapustnice pridajte mletú červenú papriku, majoránku a podľa chuti dosoľte a okoreňte. Niekoľko minút pred dokončením varenia môžete pridať smotanu, aby polievka získala krémovú konzistenciu.
  6. Finálne dochutenie: Kapustnicu nechajte ešte chvíľu povariť, aby sa všetky chute prepojili. Pred podávaním nezabudnite vybrať bobkové listy a ešte raz skontrolovať chuť, či nie je potrebné doladiť korenenie.

Táto kapustnica je výborná sama o sebe alebo podávaná s chlebom. Môžete ju podávať teplú a určite zahreje každého, kto si ju vychutná. Dobrú chuť!

★★★★☆ (4.3/5 z 23 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Aktuálne správy

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909