LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Aktuálne správy
streda, 30 júla, 2025
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Najlepšia jahodová bublanina, sladké potešenie pre letné dni

28. júla 2025
0 0
Recept

Recept

Najlepšia jahodová bublanina prináša chuť slnečných dní priamo na váš stôl. Tento tradičný český koláč je vynikajúci vďaka svojej jednoduchosti a šťavnatým jahodám, ktoré z každého sústa robia nezabudnuteľný zážitok. Jahodová bublanina je ideálna na rodinné oslavy, pikniky alebo ako lahodný dezert po nedeľnom obede. Je to ideálny spôsob, ako využiť sezónne jahody, ktoré sú práve na vrchole svojej chuti.

Ingrediencie

  • Pre cesto:
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1 hrnček cukru
    • 1 hrnček mlieka
    • 3 veľké vajcia
    • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
    • 1 balíček prášku do pečiva
  • Pre náplň:
    • 2 hrnčeky čerstvých jahôd, umytých a nakrájaných na polovice

Postup

  1. Príprava cesta: V miske pomocou elektrického mixéra vyšľahajte vajcia a cukru do svetlej a nadýchanej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Nakoniec pomaly zapracujte múku zmiešanú s práškom do pečiva, aby ste získali hladké a jednotné cesto.
  2. Príprava a pečenie bublaniny: Pripravené cesto vylejte do vymasteného a múkou vysypaného pekáča. Na vrch cesta rovnomerne rozložte nakrájané jahody. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 25-30 minút, alebo kým bublanina nezíska zlatohnedú farbu a tester vložený do koláča nevyjde čistý.

Podávajte najlepšiu jahodovú bublaninu teplú alebo vychladenú, ideálne posypanú práškovým cukrom alebo podávanú s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Tento jednoduchý a šťavnatý dezert je dokonalým spôsobom, ako osláviť sezónu jahôd a potešiť svojich blízkych nezabudnuteľným chuťovým zážitkom.

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Čítajte viac

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa
Kuchyňa

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa

29. júla 2025
Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady
Kuchyňa

Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady

29. júla 2025
Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu
Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

29. júla 2025
Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu
Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

29. júla 2025
Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou
Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

29. júla 2025
Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách
Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

29. júla 2025
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt